Thursday, March 02, 2006

Lake District (Goller Bolgesi)



Ingiltere'nin Kuzey batisinda bulunan Lake District gol ve dehset dag manzaralari ile huzur ve sukunet arayanlar icin ideal bir tatil mekani..Renklerin cesitliligi, manzararin nefes kesen gorunumu gunluk sehir karmasasindan uzaklasip rahatlamak icin mukemmel bir firsat sagliyor..





Lake District'te 1 ile 12 kisiye kadar kalma imkani saglayan cottage (koy)evleri bulmak mumkun..1 yahut 2 hafta kiralanan evlerde alis verisini yapip her tur malzeme bulunan mutfaklarda Turk yemekleri pisirilebilir..Ingiliz mutfaginda cok fazla cesit olmamasi ve helal yemek sorunu oldugundan bu metodu tercih ediyorum..Arada ingilizlerin meshur fish&chips'lerinden de yenebilir tabi ;-) Balik tutmasini sevenler gollerde yakaladiklari baliklari cottage bahcesinde ciz biz yapabilir..



Dag yuruyusu, bisiklete binme, kurek cekme gibi disarida yapilabilecek bir cok aktive turu mevcut..

3 kere gitmeme ragmen doyamadigim tekrar tekrar gormek istedigim yerlerden biridir Lake District. Yasamanin sevincini hucrelerinde hissediyorsun..;-)

4 comments:

tahin said...

n.e.y, gel de inshallah hep beraber gidelim Iskocya'ya;) Daha bana da nasip olmadi gidip gormesi. Kisin cok soguk oluyor diye biliyorum. Yaz aylari en uygun zamanlar;))

ladybird said...

Rica ederim..

tahincigim ile surekli konusuyoruz bakalim ne zaman kismet olacak birlikte gitmek..

Gelirseniz sizi misafir ederiz ;-)

emircan said...

Çok güzel yerlere benziyor gerçekten..Görmeyi isterdim..

ladybird said...

Gelir, gorursunuz ins..Karadeniz ile benzer yanlari cok..Her iki yorenin de insanlari cana yakin; sokakta yururken selam veren dostca yaklasan insanlar..Iklim benziyor, yesillik, dag, tepe manzara benziyor..Eski halk calgisi olan tulumun benzerlerini iskoclarda gormek mumkun vs vs.

Kalabalik yerleri sevmedigim icin doga ile ic ice olmak bana huzur veriyor..