Friday, March 17, 2006

Ingiltere'deki Maraslilar..

Dun gece yarisindan sonra polis karakolundan tercumanlik isi geldi.. “Kerb Crawling” yani kaldirim zamparaligi (yolda is bekleyen sokak kadini ile pazarlik yapmaya calisan kisi) sucundan tutuklanan Kurt vatandas; sokak kadini oldugu sandigi aslinda sivil polis memuruna cinsel tacizde bulunur ve konusma kayit edilir..

Kaldirim zamparalarini yakalamak icin polis epeydir bu taktigi uygulamakta..Mahkemede delil olarak kullanilmak uzere kamera ile hem goruntu hemde konusma kayit ediliyor..Ingiliz haberlerinde okudugum haberlere gore bunu yapmalarinin nedeni hem suclunun sucunu inkara kalkismamasi hemde yuzunu kizartmak icin ama nerde yuzu kizaracak adam? Haya olsa gece yarisi sokaklarda dolasip ava cikmaz!

Esi Turkiye’de ya da evinde beklerken bizim vatandas sokaklarda zamparalik yapmaya kalkar ve sonu karakol, sonrasinda mahkeme ve para cezasi olur..Genelde uyari alip, 50-100 pound arasi para cezasi ile kurtuluyor bu sucu isleyenler..

Tercumanlik yaptigim adam hem suclu hemde piskin piskin “sucum neymis? Ben sadece konustum..Adam mi oldurmusum?” demez mi? Sivil polisin tuzagina dustugunun farkinda degi tabi..Goruntu ve konusmanin kayit edildigini ogrenince dumur oldu ve suclamayi basta red ederken kabul etmek zorunda kaldi..

Bu insanlara verilen para cezasi yapilan ahlaksizligin onunu kesmez, adamin arabasina el koyacaksin, ehliyetini alacaksin, direksiyon sallarken gordugu kadinlara sarkintilik ve pislik yapamiyacak, bir kac gunde hucreye atacaksin ki akli basina gelsin ve bir daha ayni sucu islemesin..Sokak kadinlarina para verererek onlari uyusturucu batakligina biraz daha ittiklerinin bilincinde degiller, kaldi ki umurlarinda da degil. Birde bizim Kurt vatandasin bu duruma dusmesi cok sinir bozucu..Evinde coluk cocugu beklerken kendisi nefsinin pesinde kosar..Ahlak kalmamis bu insanlarda..

Bana gelen islerin cogu ne yazikki problemli Kurt vatandaslaridan geliyor..Burada Turkler ve Kurtler karisik yasiyorlar ama Turkler o kadar sorun cikartmiyor..Elbette Turk’lerin icinden de bu tur insanlar cikiyor, Kurt’lerin icinden de elbette cok temiz cok duzgun insanlar cikiyor ama ozellikle burada ki adam kacakciligi, uyusturucu, kara para aklama, kadin ticareti, hirsizlik, cinayet, ev ve is yerlerinden kapi kapi PKK ve mafya icin harac toplama gibi seyler ozellikle Elbistan’li K.Marasli Kurtler tarafindan yapiliyor..

Iltica basvurusu yaparken Turk devletine ve Turk ordusuna, Turk insanina iftira ederek, hakaret ederek, burada oturum aliyorlar..Ama bu insanlarin bu yaptiklari daha bu dunyada bile karsiliksiz cezasiz kalmiyor, gerek aile yasantilarinda ki sorunlarla gerek fiziksel ve zihinsel sorunlari ile mutsuz ve huzursuz yasantilariyla daha bu dunyada yaptiklarinin cezasini odemeye basliyorlar...

İnsan haklari adi altinda kurtlerin haksiz ilticalarini kabul eden ingiliz devleti bu insanlarin sebep oldugu sorunlar sebebiyle surekli bas agrisi cekiyor..Gectigimiz 2 yilda iltica yasalarinda buyuk degisiklikler yaptilar..Eskiye oranla iltica basvurularinda ingilizlerin cikardigi zorluk sebebiyle dusus yasaniyor..

Turkiye’deki ekonomik durum duzeldikce bu ilticalarin sonu gelecektir..

5 comments:

Anonymous said...

iltica...iltica..iltica
ingilterede işçi türkiyede işçi
almanyada işç,i macerası ne??? koskoca bir boşluk trene bakar gibi seyredene ne desem.... o kendi kuyusunu kendi eliyle kazmış

Anonymous said...

bişi daha aslında bu küçük bir itiraf olacak ama başlıktaki maraşlılar yazısını marslılar diye okumuşum yazıyı okurken Allah Allah bu marslılar ing. ye gelip tacizede mi başladı dedim kendi kendime ...yazı bittikten sonra maraşlı olduğunu anladım :))


içinizde ne ahmaklar var şu dünyada diyenleri duyar gibiyim..

tahin said...

Estagfirullah anonymous:)
Insanda Allah korkusu, durustluk, haya, terbiye, ahlak.. vs kalmayinca ortaya cikan tablo ladybird'un anlattigi sekilde oluyor iste.

Allah islah etsin..

Anonymous said...

Allah cumlemize hidayet nasip etsin insallah.

ryu

ladybird said...

amin, ecmain..