Friday, March 24, 2006

Hahns Macaw



Bu gordugunuz papagan familyasindan 'minyatur hahns macaw'. Arkadasim "forest" (orman)ismini vermis..Forest'in ozelligi kafeste yasamamasi, kedi gibi ortalikta dolasip duruyor..Kafesi var ama orada yasamayi sevmiyor, sadece yaramazlik yaptiginda ceza yeri olarak kullanilmakta ;-)Heryere pislik yapmasi nahos olsada, taze iken silinince kolay oluyor ve kokmuyor..zaten "yap yap" deyince tuvaletini yapiyor ;-)

Arkadasim kusu ile bana geldiginde hemen kafama ucuyor ve kulagimi isirmaya basliyor..Su an tepemde bir papagan turu ile bu postu zor yaziyorum..Bilezik, metal turu seyleri cignemesini cok seven, oyun oynamaktan cok zevk alan bir hayvan..

Sevinince Allah diyor, gulme taklidi yapiyor..banyo deyince kacan, sirt ustu yere yatirinca ayaklari havada kedi gibi oynamayi bekleyen, oylece duran, opme sesi cikartan sevimli bir papagan..Kitap okurken sayfalari ceviriyor..Cok ilginc bir kus..Gecen gun disari ciktigimizda bizimle birlikte gezdi, hic bir yere ucmuyor..insanlari en cok sasirtan ozelligide bu cunku ozgurlugu icin ucup kacmasini bekliyorlar..Cok dost canlisi, duygusal, romantik, neselendiren bir hayvan..

Gereksiz insanlardan elimi etegimi cekip boyle cana yakin bir kus alsam hic fena olmayacak sanirim ;-)

Ingiltere'de bulunan pet shoplar'da bu papaganlar dogduktan 3 ay sonra satilabilir, daha kucukken satis icin ruhsat olmuyor.bu sebeble evinde oturup isi olmayan bayanlar bebek bakiciligi yerine kus bakiciligi yapabilirler..Pet shoplar bu isi yapmak isteyenlerle anlasma yapiyor..degerli bir kus oldugu icin tanimadiklarina bedava veremiyor ancak kapora olarak bir miktar para birakildigi takdirde kusu aliciya teslim ediyor..Boylelikle alan bayanin hem evinde oyalanicak bir evcil hayvani hemde isi oluyor..Normalde guvenip tanidiklari kus bakicilarina pet shop sahibi tarafindan ucret odeniyor..

Arkadasimin soyledigine gore para yerine kusu daha ucuza almak ya da baska bir kus almak mumkun olabiliyormus..Tepemde bulunan bu papaganin fiyati 600 pound..Yani 1,401.04 YTL..

Yazimi bitirmek zorundayim cunku bu kus kupeme bayildi ve illaki cikartta bana ver diye asiliyor:P tabagimda ki pastayada goz koydu:P

7 comments:

Anonymous said...

hıımmm yazıyı okuyan ilklerdenim sanırım....

bu papağan bana bizim PaSCaL ı hatırlattı oda çok akıllı bir kuştu .... üzüldüğüm şeyse açlıktan ölmesi....

Anarshi....

hicanka said...

benim bir zamanlar papağanım vardı ama o kadar pahalı bir tür değildi :)

Anonymous said...

kendinize alırken bir tane fazladan alır mısınız? :) cari hesaptan mahsup ederiz. bir de ingilizce konuşsun lütfen, o kadar para vereceğiz bari ingilzce öğretsin bize :)

ladybird said...

hay hay ;-)

hicanka senin papagana n'oldu? bakimi zor oluyor mu?

anarshi sana olen kusunu hatirlattigim icin uzgunum:(

Anonymous said...

ya o sadece bir kuş değildi o bizden biriydi annemin 4. çocuğuydu adeta nasıl anlatayım evimizzde bir çok evcil hayvan beslemişizdir kedi,kaplumbağa,balık,3-4 tane muhabbet kuşu....
ama PaSCaL bizim için çok farklıydı
aslında pascal çok şanssız olduğu için onu çok seviyorduk meselaaa
bir muhabbet kuşu için en önemli aksesuar olan kuyruğu yoktu vardıda biraz uzuyor düşüyordu (güdüktü yani) sonra mutfakta reçelin içine düşmüştü hatta kaçmayı bile beceremeyecek kadar şanssızdı apartmanların arası çok yakın olduğu için bir gün kaçmayı denedi ama yanlışlıkla karşı daireye girdi:))) ölmeden önceki yaz kanadı kırılmıştı dedim ya annem belki bizden çok seviyordu onu
kıskandığım tek hayvan diyebilirim...

:)))

Anarshi....

cenkunal said...

Papağanları çekingen ve ürkek olarak bilirdim ben.

Anonymous said...

bunun gibi bir sistemde angora tavşanları için vardı galiba...

tabi onlr daha zahmetli oluyodu topraktan biter gibi ürüylar maşaallah sonra uğraş uğraşabilirsen...

Anarshi