Saturday, March 11, 2006

Hersey Yolunda mi ?

9. buluta ulasim zordur..cok vesait degistirmeniz gerekir..ayrica onceden rezerve vs vs..

Mutluluk salgilari dedigimiz (serotonin, endorfin, enkefalin, noradrenalin, dopamin'i) cok fazlasiyla salgiliyor bazen beynim ;-)

Vucudumuzun yoneticisi olan yani orkestra sefi olan beynimiz ruh yapimiz ve kisiligimizi ifade etmektedir..Mutlu ve nitelikli yasayabilmek icin beynimizi stres yonetiminde, zaman yonetiminde duygu ve dusuncelerimizin denetiminde dogru programlamaliyiz...Buda bizim verecegimiz kararlara bagli olacagina gore nefes kesen hayat karsisinda dunyayi ve dunyadakileri degistirmek yerine kendimizi degistirmeliyiz..Buna oncelik vermeliyiz..

Ruh beyin araciligi ile ozelliklerini sergiliyor..Sevgi, nese ofke, sevinc, bir beyin faaliyeti..Bilgisayarin donanim (hardware) ve mikro islemcisi beyin ise programi da ruhtur..Duygu dusunce programlari beyin hucrelerine kimyasal ve elektriksel olarak yazilir..Insan bu programin onemli kismini degistiriyor, iyi veya kotu, faydali veya zararli, dogru ve yanlis boyle ortaya cikiyor...

Insan her an bedensel ve ruhsal olarak dis ve ic ortamlardan gelen uyarilar alir. her uyaran insanin bedensel ruhsal dengesini, duzenini, uyumunu etkiler..Insanda bu degisimin olmamasi icin caba sarfeder, bu cabalar yetersiz kalirsa dengesi bozulur..Bu etkenlerin bedensel ruhsal etkisi kisilik yapilarina gore degisir..Ben bu zararli etkenleri anlayabiliyor, taniyor ve bunlardan korunuyorum..yapim depresif olmaya ne musait nede uyumlu..

Bu yaziyi niye yazdim ?

Insan neye inanirsa hayatina da ona gore yon verir.

Gulumse..

2 comments:

Bâd-ı Sabâ said...

....hımmm, öyleyse ruhu bir tür şarjlı pil gibi düşünebiliriz. yaşantılarımız bu şarjlı pili olumlu veya olumsuz yönde yüklüyor...

Anonymous said...

9. bulut değilde beni yerin 7 kat dibine soksalar iyi olur

yükseklik korkum varda....