Saturday, March 18, 2006

Hic Uyumayan Casuslar !



Bugun okudugum habere gore; Londra’da cok yuksek digital teknolojik donanimli yeni yol kameralari yerlestirilmeye baslandi. Digital kameralar gunde 24 saat, 365 gun hic durmadan calisiyor ve eskileri gibi surekli film degistirilmesi ya da bakima alinmasi gerekmiyor. Kisacasi, bu casuslar hic uyumuyor!

Digital kameralarin birtanesi benim oturdugum eve hemen yakin yolun uzerine, digeri de annemlerin oturdugu evin yaninda ki kavsaga kondu. Ilk denemeleri benim her gun gectigim yolda uygulamalari kendi acimdan sinir bozucu..



Kisa bir sure sonra, Londra’da digital kameralarin sayisi elliye ulasacak ve bu kameralardan gelen goruntuler, merkez ofislere ulasip, suruculere ceza olarak geri donecek.

Uzmanlar, gatso denilen eski tip kameralarin filmlerinin zaman zaman bittigi ve polis tarafindan surekli bakiminin gerektigine dikkat cekerken “yenilerinden kurtulus yok” diyorlar..

Artik kemaraya yakalanip yakalanmamak piyango olmaktan cikti, yuzde yuz yakalanacagiz, kacis yok. Eskilerin ne zaman filminin bittigi ya da ne zaman calisacagi belli degildi ama bunlar modern ve bunlar digital!

Yeni digital sistem, cezalarin evlerimize gelis suresini de kisiyor..Suratli aracin fotografini cekip aninda merkeze gonderen kamera, ertesi gun cezanin evimize postalanmis olmasini da saglamis oluyor..

Sisteme bakin..peh peh peh..

7 comments:

Anonymous said...

istanbulda da buna benzer bir çalışma var aslında ama bizdeki malum birbirini çekmemezlik özelliği devlet kademeleri arasında da söz konusu olduğundan henüz aktif kullanılmıyor. büyükşehir belediyesi bünyesindeki belbimin geliştridiği bu yöntemi trafik bize devredin diyor, onlar da hayır biz vermeyiz diyorlar... öyle gidiyor şimdilik.

cenkunal said...

Bu casuslar hiç hayra alamet değiller..

ladybird said...

Istanbul'da uygulanmaya baslasa bile tanidik birileri araciligi yahut biraz para ile cezadan kurtulur suruculer herhalde .. burada ehliyete puan vuruluyor..12 puanin oldugunda 3 sene araba kullanamiyorsun..cezadan kacis yok..Ben zamaninda cok yakalandim hiz kameralarina..su an 20 puanim olmustur ama cok sukur unutturdum onlara hepsini ve ehliyetim kar gibi tertemiz ;-)

en son kirmizi isiktan gecerken trafik isiklarinda ki kameraya yakalanmisim, ondan kacamiyacagim sanirim:(

emircan said...

geçenlerde sanırım ingilteredeydi bayan sürücünün biri trafikte seyir halindeyken makyajını tazeliyordu:-) bu durumu radardan izlemeye alan trafik polisi sürücüye hayli yüklü bir ceza kestikten sonra ehiyetinede el koymuştu
Olayın bir başka ilginç yönüyse özel hayata müdahale mi değil mi diye tartışılmasıydı?

Ebrûlî said...

eğer polis, makyaj tazeleyen bayanın özel hayatına müdahale etmeseymiş, o başkasının yaşama hakkına müdahale edecekmiş. Erken müdahale isabetli olmuş bence :-)

cenkunal said...

Ebruli hanım çok doğru söylemiş .

ladybird said...

Ebruli hakli katiliyorum..cep telefonu kullanirken kirmizi isikta durma suresi ile telefonsuz durma suresi arasinda fark olduguna gore makyaj yaparken risk boyutu cok fazla olur..

direksiyon basinda bayanlarin yaptiklari bir ara gundem olusturmustu burada..kas alanlar, ust bas degistirenler, koltuk alti spreyi sikanlar, telefona bakmadan sms yazanlar, kitap okuyanlar (ben) :P, yemek yiyenler vs vs..