Wednesday, April 19, 2006

Kutlu Dogum..



Gectigimiz Pazar gunu Ingiltere Turk Diyanet Vakfi tarafindan hazirlanan Kutlu Dogum Programina katildik..Butun peygamberlere saygi sloganiyla tertiplenen programda Turkiye'den konuk olarak gelen cok degerli hocalarimizin konusmalarini dinledik..Saygisizca karikaturleri cizilerek kendine haksizlik edilen alemlere rahmet Hz. Muhammed s.a.v'in ve butun peygamberlerin rahmet ve baris mesajlari yansitildi..

Turkiye ve Kibris'ta yapilan kurtulus mucadelelerininde canlarini feda eden aziz sehitlerimiz ile Ingiltere'de vefat edip burada defnedilen Kibrisli veya Turkiye'li muslumanlarin ruhlarina ithaf edilmek uzere mevlid-i serif, ilahiler ve kasideler okundu..

Program boyunca ebru sergisi sergilendi ve canli ebru sanati icra edildi..Asagida gordugunuz kiz kardesimin hazirladigi sergi..Kardesimin Londra'da duzenlenen ilk ebru sergisi oldugu icin onunla gurur duyduk..

Ikram ve hediye takdimi ardindan, huzur dolu kaplerle evlerimize donduk;)


1 comment:

ladybird said...

Sefkati sadece insanlari degil butun canlilari kusatan Rahmet Peygamberi’nin mubarek ruhlarini incitenlere karsi, Iskocyali dusunur ve yazar Thomas Carlyle’in, O’nun buyuklugunu anlatan sozu; ”Bu Zat’in etrafina maksatli bir sevkle yigdigimiz yalanlar, bizim için sadece bir utanc vesilesidir.”