Friday, September 15, 2006

Radikalizmi Onlemek icin..

İngiltere, radikalizmi önlemek için müslüman kadınları iş ortamına çekiyor

İngiltere hükümeti, ülkede artan radikalizmi, aşırı İslamcılığı yenmek için Müslüman kadınlara ücretsiz olarak çeşitli kurs ve iş imkanı sağlayacağını duyurdu.

Geçtiğimiz yıl Londra'daki terör saldırıları ve Heathrow Havaalanı'ndaki komplo olayından sonra Müslümanlara karşı ayrımcılık yapıldığı söylenilen İngiltere'de, hükümet açıkladığı yeni planında aşırı İslamcılığı yenmek için Müslüman kadınları iş ortamına çekmek istediği ortaya çıktı. Yeni planı açıklayan Eğitim Bakanı Ruth Kelly, Müslüman kesim içinde erkek egemenliğine karşı kadınlara yardım etmek istediklerini söyledi. Kelly, ülkedeki tüm yetkililere, okullarda bilgisayar, mühendislik ve endüstri gibi popüler alanlara yönledirmek için kız öğrencilerin cesaretlendirilmesini istediklerini belirtti. Şimdiden Accenture, BAE System ve BP gibi şirketlerin bu plana destek verdikleri belirtilen proje kapsamında, bu şirketlerin, kendi çocuklarına bakmaları konusunda da Müslüman kadınlara yeterli düzeyde izin verileceği belirtiliyor.

Proje çerçevesinde hükümet tarafından şimdiden 10 milyon sterlin ödenek hazırlandı. İngiltere'deki özellikle Müslüman annelere yönelik hazırlanan projede, kadınlara iş imkanı sağlamak için en üst düzeyde eğitim verilecek. Proje ayrıca, İngilizce konuşamayan ve evlerinde çocuklarına bakmak zorunda kalan Asyalı anneleri de kapsayacak. Ülkenin banliyö mekanlarında aşırı İslamcılığı en aza indirmek için çalıştıklarını söyleyen Ruth Kelly, İngiltere'deki kültür yapısını oyun alanından alıp görüşme alanına, eğitim alanına çekmek istediklerini vurguluyor. Müslüman kadınların iş hayatına atılmalarının önemine değinen Kelly, "İngiltere'de iş gücüne atılan kadınların sayısının artması ve onlara daha iyi iş imkanı sağlanması, ülkenin ekonomisine yılda 23 milyar sterlin dolayında katkı sağlayacaktır." dedi.

Ülkedeki Müslümanlar ise, plana kuşkuyla bakıyor. Konuyla ilgili görüşlerini aldığımız Yasemin Irak isimli vatandaş, projenin kadınlara yarar sağlamakla birlikte kafalarda soru işareti bıraktığı belirterek, "Ne olursa olsun yine de Müslümanlar hep radikal olarak görülecekler. Bence öncelik, Müslüman kadınlara bu tür eğitim imkanları sağlamak yerine İngiliz vatandaşların gerçek İslamı anlamaları yönünde çalışmalar yapmaktır."dedi.

Zaman-Kamuran Samar

8 comments:

Anonymous said...

PAPA'NIN TARİHİ YANILGISI
Papanın İslamiyet ve onun Yüce Peygamberi hakkında söylediği kışkırtıcı sözler, en hafif ifade ile kara cahilliktir. Cahileye devrinde İslam düşmanlarının bile en çok takdir ettiği, en çok güvendiği kişi, Hz. Muhammed (s.a.v.) iken, Ebu Cehillerin bile " Muhammed-ül Emin" dediği bir Zat hakkında bu kadar yanlış malumatlatlara sahip olan bir papa, Hıristiyan alemi için de bir talihsizliktir. Sayın papa birazcık tarih bilgisine sahip olsaydı, en vahşi, en bedevi, en inatçı, en mutaassıp bir kavmin, Hz. Muhammed (s.a.v.) ve O'nun getirdiği İslamiyet sayesinde kısa bir sürede nasıl en medeni bir toplum haline geldiğini, o asra neden "asr-ı saadet" denildiğini anlardı. Papa hazretleri mürteci olmasaydı, ortaçağın karanlık dehlizlerinde dolaşıp, haçlı ruhun hortlatmaya çalışmazdı. Bugün dahi dünyada gelmiş geçmiş en büyük insan kim sorusuna, her dinden insanların çoğunlukla "Hz.Muhammed" dediklerini anketler ortaya koyarken, O'nu şiddet yanlısı göstermeye çalışmak, müslümanları tahrik etmekten başka bir amaca hizmet etmeyecektir. Fakat Müslüman feraset sahibidir. Her zaman müsbet hareket ederek, tahrikleri ve tuzakları boşa çıkaracak kadar akıl ve izan taşırlar. Rahmet dini olan İslamiyetin şemsiyesi altında düşmanlığa yer yoktur. İslamiyet sulhtür, selamettir. Cihad ise, nefse ve şeytana karşı gösterilen sabır ve dayanma gücünü temsil eder. İslamiyet kılıçla ülkeler fethedilerek değil, muhabbetle gönüller fethedilerek yayılmıştır. "Kardinal külahı görmek yerine Osmanlı sarığı görmeyi tercih ederim" dyenler de, Bizanslı Hıristiyanlardır. Papa Hazretleri biraz tarih okursa, bir daha böyle tarihi yanılgılara düşmeyecektir.

tahin said...

Yasemin Irak isimli vatandas cok guzel bir gorus belirtmis:))

tahin said...

Turkiye'de, muhendislik alaninda calisan kadinlar, bati ulkelerindeki hemcinslerine buyuk fark atiyorlar.
ITU Kimya'nin neredeyse %90'i bayan hocalardan ve ogrencilerden olusuyor. Gectigimiz yillarda Hollanda'dan gelen bayan akademisyenler sok olmuslardi. Batida, bu alanlarda bayanlarin yuzdesi oldukca az.

Ingiltere'de sadece musluman bayanlar degil, diger din ve irk grubundaki bayanlar da muhendislik ve adi gecen dallari tercih etmiyorlar. Turkiye'de biraz da OSS sistemi sebebiyle fazla secme sansi olmamasi gencleri degisik bolumlere yonlendirebiliyor. Burada ise gencler ne okumak isterlerse onu okuyabiliyorlar.

O yuzden de bayan ogrenciler; ogretmenlik, saglik sektoru gibi alanlari tercih ediyorlar.

GG said...

ne yani, bu kadar mıydı?! tüm kafa patlatmalarımız, yer yer höykürmelerimiz, zaman zaman "burst out lufin"lerimiz bir blog sayfası miktarınca olan karakter hesabı ile sadece 5 satır mıydı sorarım sayın L.B.! :P

hey birdy, soriez4messin here btw. Ill tty 2morro isA kies?

a.selam!

Anonymous said...

BİR ALANA BİN BEDAVA
Böyle bir alış veriş merkezi olsa. Ne alırsanızı alın, yanında on tane, yetmedi yir tane, hatta elli tane, yüz tane de bedava verilse. Hayal bu ya, bin tane bedava verilse... Herhalde herkes işi gücü bırakır, böyle bir mağazada bir şeyler almak için kuyruğa girer. Belki saatlerce kuyrukta beklemeyi de hiç çekinmeden göze alır.
Şimdi, böyle bir alış veriş merkezi olur mu? diye aklımıza gelebilir. Ben de diyorum ki, böyle bir alana binlerce bedava veren bir mağaza var. Kâinat çarşısındaki dünya mağazasında, kâinatın sahibi bir alana binlerce hediye sevaplar dağıtıyor. İçinde bulunduğumuz üç aylarda bu hediyeler onbinlere, Kadir gecesi gibi özel gecelerde ise, otuz binlere ulaşıyor.
Cenab-ı Hak lütuf ve kereminden, bizlere her gün 24 altın değerinde 24 saatlik ömür sermayesi veriyor. (Gördüğünüz gibi sermaye de bizim değil, bize verilmiş.) "Bununla ahiretiniz için alış veriş yapın, ta ki orada perişan olmayasınız" diyor. Yaptığımız alış verişlerde de 0'nun rızasına uygun hareket ettiğimiz takdirde bir saate karşı on, yüz, bin saatlik sevablar, yani ahiret erzakı veriyor. Ramazan kampanyalarında bu hediye sevaplar otuz binlere ulaşıyor.
İnsan menfaatini sever. Alış veriş yaparken, en iyi malı en ucuz fiata alamak ister. Ucuz mal satan dükkanların önünde saatlerce kuyrukta beklemeyi kabul eder. Sabah namazında camiden çıkan yaşlı insanların, ucuz ekmek satan belediye büfeleri önünde uzun süre kuyrukta beklediklerine şahit oluyoruz. Demek ki en az bedel ödemek suretiyle en fazla mal almak için insanlar bir çok zahmetlere katlanıyorlar. Zira orada menfaatleri söz konusudur.
Dünya işlerinde " bir koyup üç almak, üç koyup beş almak" gibi amaçlarla girişilen işlerde, insan çok defa umduğunu bulamaz. Hatta koyduğu sermayeyi bile geri alamayanlar vardır. Ama kâinat çarşısındaki dünya mağazasının sahibi, bütün insanlara vaadde bulunuyor. "Bir sevap işleyene bin vereceğim, hatta binler sevap yazacağım" diyor. O'nun vaadinden dönmesi söz konusu olmadığına göre, vaad ettiğini mutlaka verecektir. Özellikle üç aylar gibi, ve üç ayların içindeki Ber'at ve Kadir Gecesi gibi özel gün ve gecelerde, bire otuz bine kadar sevap veriyor. Yani bir gecelik ibadet karşılığında seksen yıl ibadet yapmış gibi bir sevap sermayesi veriyor. Böyle bir fırsatı kaçırmak, akıl kârı değildir. Dünya menfaati söz konusu olduğunda bir koyup üç almayı akıllılık kabul edenler, ebedi hayat sermayesi için bir kkoyup binler almak gibi bir fırsatı değerlendirmiyorlarda, burada akıl ve izandan söz etmek mümkün değilidir.
İşte Ramazan-ı Şerif gibi bir fırsat daha ayağımıza geldi. "Fırsatlar bulutlar gibidir" Böyle bir bulutun her damlasında binler rahmet yağarken bundan istifade etmeyenler, fırsat kaçtıktan sonra çok pişman olacaklardır. Ama son pişmanlık fayda vermeyecektir.

rosygarden said...

Anaaaaaaa kız Ladybird ben buralara gelmeyeli sen neler yapmışsın :P Ne güzel olmuş blogun. Walla kıskandım şimdi bu gece benim gözüme uyku girmez :P Nasıl değiştirdin bakim blogunu böle? Cidden çok güzel olmuş.Yeni blogun hayırlı olsun.

Buarada böyle bir uyanıklık da ancak İngilizlerin aklına gelirdi. Her zamanki gibi kendilerine justify edecek bir kılıf bulmuşlar.

zootechnist said...

İngilterede durum nedir bilmiyorum.Ama eğer İngilizlerin radikalizm anlayışı da türkiyede bir kısım fikir fukaralarının irtica çığırtkanlığı yapıp sorduğunuzda irticayı tanımlayamamaları gibi ise durum vahim demektir.

Son papa faciasıyla birlikte görülmektedir ki bugün müslümanları radikallikle,barbarlıkla suçlayanlar haçlı seferlerini,klu-klax-klanları,tapınak şovalyelerini, siyonist israili,nasıl açıklayabilir.

Bizi cahillikle vahşilkle suçlayan medeni(!) ler bilsin ki aklı başında hiç bir İslam toplumu içine şeytan girmiş diyerek akıl hastalarını diri diri meydanlarda yakmamıştır.Biz müslümanlar hiç bir zaman acaba kadınlar insan mıdır diye toplantılar yapmadık.

Başta Amerika İngiltere ve İsrail olmak üzere tüm dünya bilsin ki eğer tekrar aklımız başımıza gelirse ne G-8 leri kalır,ne BOP'ları,ne de kendilerine uşaklık vazifesi yüklenmiş sahte milletler topluluğu guantanomuyada kapatır gül bahçesi yaparız.

Unutmasınlar ''Güneş her zaman doğudan doğar''

ladybird said...

gonulpinari,
Papa bunamis..Bu tur kiskirtmalar gecmiste cok olmustur ve olacaktir. Islamiyeti en iyi sekilde temsil edip, soz ve hal-i lisan ile teblig yapmaliyiz.

Sebe , 38 :Ayetlerimizi hükümsüz bırakmak için yarışanlara gelince onlar, hakkın huzuruna azap içinde celbedileceklerdir.

tahin,
O vatandas daha cok gorus belirtecekmis:)
Bizim misafirimiz bu haberi duyunca burada kalmaya karar verdi:) Ne olursa olsun 2 senede bir meslek edinir oyle donerim ulkeme diyor. Ama tercih yapmam gerekirse cicek dukkani acmak isterim diyor:) Erkek meslekleri kadin fitratina ters..

gulcin,
hee bu kadarmis:P cekim anina kadar ne cok gulduk yaw. Tabe ben sonrasinda da epey bi guldum. o kasetin basina neler gelmis bugun:) detaylari msn de anlatirim:)

anarshi,
sak sak sak.. tskler..

gonulpinari, yazi ve hatirlatma icin Allah c.c sizden razi olsun. Ramazan ve diger gunleri en iyi sekilde gecirebilmemiz duasi ile..

rosygarden,
hosgeldin tekrar. ozlettin kendini. ruh halime gore sablon degistiriyorum napim. Istersen sana da yapariz farkli bir sablon? hayal'in sablonu degistirdik dun. o da guzel oldu. dusun bakalim:)

Yusuf,
sende hosgeldin. insani en cok uzen muslumanlarin cehaleti oluyor. kafirden bir beklentimiz yok ancak bizlerin uzerine dusen gorevi yerine getirmemekle beraber kendi icimizde kopukluk yasiyoruz. birlik olup guclenmeli, tum dunyaya islamin guzelliklerini duyurmaliyiz.

ornegin; bu hazirlanan projenin musluman bayanlara atilan bir kursun mu yoksa baris dali mi oldugunu kestiremiyoruz. aradaki buzlari eritmek icin mi hazirlanmis, yoksa musluman bayanlari bu mesgalelerle oyalamak icin mi? yoksa aile baglarini kopartmak icin mi? cok uyanik ve bilincli olmaliyiz cook..