Sunday, September 10, 2006

Gençlerin hırçınlık sırrı çözüldü


Bilim, gençlerin niçin daha "hırçın, aksi ve suratsız" olduklarının sırrını çözdü. Bilimadamları, gençlerin beyninin erişkinlerden çok farklı çalıştığı anlaşıldı.
Gençler niçin daha hırçın, aksi ve suratsız olur?

“Bazen genç bir insana ‘makul’ bir şey söylendiğinde bile niçin haşinle yerinden kalkıp gittiğine” şimdi farklı bir bilimsel açıdan bakıyoruz.

Bilim adamları, ergenlik dönemindeki bir insanın, ‘beyninin başkalarının duygularını tam olarak anlayabilen bölgesini’ kullanmadıklarını belirttiler.

Araştırmacılar, insanın karar verme mekanizmasının oldukça yavaş gelişip olgunlaştığını ve bunun genç birisinin davranışlarının açıklanmasında yardımcı olabileceğini düşünüyorlar.

Ergen bir insanın beyni çok kapsamlı değişmelere maruz kaldığını ve 20 veya 30 yaşına kadar olgunlaşmadığını ortaya çıkaran araştırmanın detayları British Associaton’ın yıllık Bilim Festivali’nde açıklandı.

devami >>>

3 comments:

tahin said...

Bizim Turk milletinin buyuk bir kisminin beyninin o bolgesi gelismiyor anlasilan.

Iyi hos milletiz de, suratsizlik, kabalik, insanin suratina aval aval bakmalar, insalari terslemeler.. Bilmem kac yasinda bile bunlari devam ettirenler o kadar cok ki.

ladybird said...

tahin,
beynin o bolgesi haricinde suratsizliz kabalik vs gibi davranislarin farkli nedenleri de var. Iyi ahlak sahibi olmama, ailenin ver(eme)digi egitim, sunneti uygulamama vs..

karagozumm sen cok agir yorumlar birakiyorsun saga sola hee:Pp

peace,
ehem ehem,
sana katilmamak mumkun degil:P :D
Ben susayim en iyisi, yoksa durduramam kendimi:)

sevgilerimle..

ladybird said...

Az once gelen iste; sosyal odenek icin telefonda basvuru yapan bey cocuklarinin dogum tarihini hatirlayamadigi icin gorusme sona erdi. Hatta bulunan ingliz bayan "Tam tarih olmasada yasini soylemeniz kafi" desede adam hatirlayamadi.

Bu kac etti boyle. Erkekler ozel gun ve tarihleri hatirlayamiyorlar anladik ama insan cocugunun yasini bari aklinda tutar dimi?:)