Friday, June 30, 2006

Hint Yemekleri (Continued)

Chapati ile ustteki acili soslar birlikte yerken oldukca lezzetli oluyor.

bazilarina aciyi sevmek zevk verir. insan aciyi neden sever ? neden bile bile kendine aci cektirir? neden buna izin verir? yenen yemeklerin acisi belki su icince gecer ya diger acilarin.. ?

insani cektigi acilar mi ayakta tutar, daha guclu hale getirir ? aci nasil bal eylenir?

3 comments:

life said...

Acıyı ancak isteklerin gerçekleşmesi yok eder.Tek ilacıdır acıyı yokedecek.Acı insanı ayakta tuuttuğu nispette bi o kadar yıkar.Allah acılara dayanma gücü versin ve isteklerimi gerçekleştirsin:)

ladybird said...

Acilar ilk basta yikma etkisi gostersede zamanla insan oyle bir guc kazaniyor ki, tek basina hayat ile mucadele verebiliyor. Sonraki acilarin siddeti ilkler gibi olmuyor. Hafiften salliyor ama yikmiyor..

tahin said...

Cok felsefik olmus burasi:P
Entel misiniz nersin ya.. :P
Entel dindarlar siziiii:P

Aci biber baldan tatlidir benim icin:)) Off soyle aci aci biberleri yutacaksin:) Evet mazositlik var biraz:P

Ruhsal acilara gelince.. Ruh aci cekmez, aci ceken nefistir. Tabii bir de bedensel acilar var, o ayri.

Nefsin cektigi acilar ise Allah'in izni ile tedavi edilebilir. Ruhsal (Yine ruhla ilgisi yok ama bu adi almis) hastaliklardan kaynaklanan manevi/zihinsel acilar ise Rabbimin imtihanidir, dayanmak, sabretmek lazim.

Elimizdekini kaybedince aci cekeriz, elde etmek istedigimizi elde edemeyince aci cekeriz.. Oysa ki insan oldugunde, dunyada sadece yarim gun ya da en fazla 1 gun kalmis gibi hissedecek kendisini.. Eni topu 1 gun bile surmeyen dunya icin aci cekmek, kendimize aci cektirmek niye dostlar?

Tabii boyle soylemek kadar kolay olmuyor sıkıntılara gogus germek, biliyorum. Yine de hep hatirlamali ve hatirlatmali.

Hep sunu dusunurum; musluman olmedikce 5 vakit namazini birakamaz. Insanlar evlatlarini, yakinlarini kaybediyorlar ve elbette olum acisi ile yikiliyorlar. Ama musluman oyle olmali ki; belki de daha yarim saat once kaybettigi yakinina, evladina ragmen, giren namaz saati ile aglamadan namazina durabilmeli. Boyle bir suur, daha dogrusu boyle bir iman nasil elde edilir, bu ne kadar zor ama ayni zamanda ne kadar yuce bir durumdur diye dusunurum hep.

Olenlerin ardindan kendinden gecerken insanlar.. Oleni oldugu yerde birakacaksin, konsantreni toplayacaksin, Allah'i dusunup, aglamadan namazini kilacaksin.

Baskasinin olumu bizim namazimiza mazaret degilse, kendi olumumuzden baska hic bir sey namaza mazaret degilse.. Dunya ve icindekiler, tum beseri sevgiler ve acilar.. Hepsi gecici.. Hepsi bos...
2 rekatlik bir namaz kadar degerleri yok.