Wednesday, June 28, 2006

Hasir risalesi

"Bizim dusmanimiz cehalet (cahillik), zaruret (yoksulluk) ve ihtilaftir (ayrimcilik). Bu uc dusmana karsi marifet (ilim), sanat ve ittifak (birlik) silahiyla cihat edecegiz." diyerek, insanlarla degil, insanliga zarar veren cehalet, yoksulluk ve ihtilaf gibi olumsuzluklari giderme yolunda mucadele vermistir. " Muhabbete muhabbet, husumete husumet" diyerek sevgi sifatinin sevilmesi ve dusmanlik sifatinin da sevilmesi gerektigini insanliga ogutlemistir.

2 comments:

Anonymous said...

"Muhabbete muhabbet ve Husumete husumet" Ne kadar güzel bir ölçü.
Husumete husumet etmek demek husumeti ortadan kaldırmak ve Muhabbete dönüştürmek demektir.
"Biz muhabbet fedaileriyiz Husumete vaktimiz yoktur" sözleriyle Bediüzzaman Sevgi ve sevmek duygularını ne güzel ifade etmiş.Burada insana ve insanlığa düşmanlık yok.Düşman olarak Cehalet,Zaruret ve İhtilaf var ve bu üçüde tüm Müslümanların hatta İnsanların ortak hastalığı... Teşhis doğru.Marifet,San'at ve İttifak tedavisi de doğru.
İslam ve İnsanlık alemini bunları anlamaya çağırıp dünyayı huzur ve kardeşlik bahçesine dönüştürmek için gayrete davet ediyorum.
Gerçi Haşir Risalesi ile bunların pek alakası görünmese bile Muhabbet bir nevi yaratılış nedeni olduğu gibi dirilmenin de sebebi olacak ve Üç düşmana karşı alınan tedbirler de dünya ve ahiret saadetine vesile olabilecektir İnşallah.
Bu güzel ve anlamlı yazınızdan dolayı sizleri tebrik ederim...

Bâd-ı Sabâ said...

"Muhabbete muhabbet, husumete husumet."

Şu dünya da hased ile husumet besleyebileceğim değerde hiç bir mahlukat yoktur ve yoktur ve de yoktur :-/

Bu sözümüz tartışmaya açık da değildir.

Vakti gelen anlar, vakti gelmeyen anlamak için yaşar...

Benim, Toprak!
Kâzım Mızrak