Tuesday, November 28, 2006

Dunyanin Meshur Hafizlarindan Kuran Ziyafeti


Dun aksam Birlesik Krallik’ta ilk defa duzenlenen unlu hafizlarin sundugu Kuran programina katildim. Her yil farkli ulkelerde kutlanan program ilk kez Londra'da gerceklestigi icin yogun katilimci vardi. Programi kisaca anlatmak istiyorum.

Londra’da bulunan Aziziye Camii hafizlarından hafiz Mehmet Ali Bal’ın Kuran-i Kerim okumasıyla acilis yapildi.

Daha sonra kursuye cikan IGMG baskani Ibrahim Mustafa; Hak ile batili ayiran kuran-i kerim olcusunden kisaca bahsederek; “bolunmeyin, parcalanmayin, yutulmaya musait olmayin. Geleceginiz aydinlik ve gul medeniyetinde olsun” diye seslendi.

Baskanin konusmasinin ardindan Kurban kampanyasi ile ilgili sinevizyon gosterimi sunuldu. Filmde; kurban bayrami, ummet ruhu ile hareket ve yardimlasmanin onemi vurgulandi. 306 bolgede teskilatlanan IMGB’nin dunya uzerinde pek cok ulkeye ulastirdigi yardimlari izledik..

2006 da 63 ulkede 77 bini askin kurban kesilmis., yani bu 10-12 milyon insana ulasmis demek oluyor. Bu seneki hedefleri ise bu sayinin 100 bine ulasmasi.

Daha sonra kursuye baskan yardimcisi Hulusi Unye cikti, Londra’nin siki tarafigine, calisma gunune denk gelmesine ragmen programa katilimcinin cok olmasindan duydugu minneti dile getirdi. Konusmasina “Kuran kendisini dinletecek insanlari buluyor, cunku bu oyle bir kitaptir ki kendisinden asla suphe yoktur. Sizin en hayirliniz kurani ogrenen ve ogretendir hadisini hatirlatti. Yeryuzunde kuran okundugu ve dinlendigi zaman tek ibadet yerine gecen kitaptir. Her harfine 10 hasena vardir.. Uk’de ilk kez kutlanan bu program ilk olarak Almanya’da basladi, sonra Tr’ye ulasti.. Tr’de kurani kerimi dinlemek icin 40 binler futbol sahasini doldurur hale geldi. Allah (cc) ardi arkasinin kesilmeksizin devam etmesini nasip eylesin” dedi.. Ayrica konusmasinda “ yeryuzunde insanlar dunya-ahiret saadeti sagliyacak pek cok seyden mahrum. Dunya yeniden kurana muhtac, dunya yeniden dirilmeyi bekliyor. Bunun icin aydan yahut baska gezegenlerden kimse gelip kurani tanitmayacak. Bunu bizler yapacagiz. Gul veren elde bir miktar gul kokusu kalir; bu nedenle tas atanlara gul atalim.. “ mesajini verdi..

Unye’den sonra kursuye cikan IGMG Avrupa Koordinatoru Ali Borek; Programin organizesinde emegi katkisi gecen herkese tesekkur etti. Avusturya, Almanya, Balkan ulkeleri vs olmak uzere 3 yildir 600 program duzenlendigini belirtti. Programlar kuran asiklari ile dolup cogu canli yayinda izlendi. Bu tur programlarin hedefleri Borek tarafindan soyle siralandi;

1) Kuran icin hizmet etmek
2) Kurani anlatmak ve insanlara anlatmak
3) Guzel sesleri ile degerli hafizlari dinleyen cocuklarin istifadesi yani iyi bir rol model olmalari..

Konuk hafizlari dinlemek icin sabirsizlanan izleyiciler cok uzaklardan gelen hafiz Abdurrahman Sadien’i buyuk bir coskuyla karsiladi. Guney Afrika’li hafiz 1959 dogumlu evli ve 4 cocuk babasi. Misir’da dunya kuran yarismasinda 1. olan Sadien 20 ulkede kuran okuyor.

2. hafiz Tahran'da dogan Iran’li Ahmet Ebul Kasimi. Misir'in unlu hafizlarindan etkilenerek Kuran egitimi aldi. Malezya’nin baskentinde dunya kuran yarismasinda 1. oldu. Iran tv ekranlarinda resmi olarak kuran okuyan Ebul Kasimi 25 ulkede kuran okumakla birlikte kuran yarismalarinda hakemlik yapiyor. Evli ve 2 cocuk babasi.

3. hafiz Syed Sadakat Ali, Pakistan’in resmi kuran okuyucusu. 5 cocuk sahibi Ali Banglades’te dunya kuran 1. oldu ve 40 ulkede kuran okuyor.

Fatih Colak profesor oldugu universiteden izin alamadigi icin programa katilamadi. Onun yerine Misir’li Ahmet Nania davet edildi ancak hastaligindan dolayi o da programa katilamadi.



Hafizlar kuran okurken dinleyiciler tekbirler ile eslik etti. Ertesi gun is guc olmasina ragmen davetliler programin sonuna kadar salondan ayrilmadi..

Hafizlar makam ve nagmeleriyle kuran-i kerimi muhtesem sesleriyle okudular. Kuran’a hizmet edenlere Allah yardim eder. Rabbim programda emegi gecen, uzaklardan okumaya dinlemeye gelen herkese yardimci olsun.

Sefahat, rezalet ve azginlik icinde kendinden baska kimseyi dusunmeyen benciller var. Manevi lezzetleri tatmamis nice insanlar var.. Bizler muslumaniz. Yeryuzunun onur abideleriyiz. Her insane fitratta kardesimizdir. Ufkumuzu yedi kat semalara cikartan..gozumuzun nuru Kur’an-I kerimi okuyalim, anlayalim ve ogretelim. Ummet ruhu ile hareket etmeyi Rabbim nasip eylesin. Dunyanin bir yerinde kardesinin ayagina diken batsa dunyanin baska bir yerinde olmamiza ragmen bunu hisseden ve uzulen bir ummetin zumreleriyiz. Rabbim sana sukurler olsun bizi sukredenlerden ettin.

Ladybird Londra'dan bildiriyor.. Evet simdi soz sizlerin :)

Not; Sahne perdelerinin acilmasinin ardindan fotograf cekecegim telefonun sarji bitti. Ilk hafizi kardesimin telefonu ile sesli kayit ettik. Onu da en yakin zamanda you tube sitesine aktaracagim ins.

4 comments:

Anonymous said...

gazeteci ruhlu ablam yine bizi haberdar etti, tesekkur ederiz gitmis kadar olduk...

tahin said...

Mashallah:)

Dun aksam ben de gelecektim.. Dun ogleden sonra haberim oldu, isten cikip eve gidene kadar 6 oldu saat.

Yesim'den aldim haberlerini:) Gormus seni cocuklarla:))

Turk bolgesinde oturmamanin dezavantajlari iste:(

Anonymous said...

Nerede hayırlı bir etkinlik, nerede İlahî bir güzellik varsa, Ladybird orada maşallah. Hayra ve güzelliklere ayna olmak ne güzel. Rabbim Kur'an nurunu kalp ve gönül aynalarımızdan eksik etmesin.
Kur'an ziyafetini herkese duyurmak, ve bu ziyafetle ruhları doyurmak, böyle bir hayra vesile olmak Ladybird için de bir nimet olmalı. Böyle nimet, canımıza minnet.
Kur'an dünyanın aklı ve nurudur. Bu nur yer yüzünde çekilecek olsa, dünya deli divane olur, belki kafasını bir başka gezegene çarparak kıyametin kopmasını netice verir.
Kur'an'ı bu anlayışla okuyup anlamak ve hayatımıza yansıtmak gerekiyor. Zaten hayatında Kur'an nuru olanların kalbi huzurlu, ruhu sürurlu olur. Toplumlar için de durum geçerlidir. Yeryüzünde Kur'an yaygınlaştıkça barış ve huzur da yagınlaşacaktır. Zaten insanlık için başka bir kurtuluş reçetesi de yoktur.

ladybird said...

Rica ederim kardesim.:) Sizin de orada olmanizi cok isterdim. bir dahaki sefere ins.

Ben de Yesim'i gordum ama konusma firsatimiz olmadi. Turk bolgesinde oturmamanin avantajlari daha cok bosver :)

Allah razi olsun gonulpinari. Amin diyorum duaniza.