Sunday, May 21, 2006

Kalp Mucizesi



Dunyanin en taninmis tablolarina bakiniz. Uzerinde ressamin imzasini goreceksiniz. Insani hayran birakan sanat eserlerini, mesela bir camiyi inceleyiniz. Uzerinde onu yapan mimarin ismini bulacaksiniz. Iste insan da, bu kainatin en muhtesem sanat eseridir ve kendisini yaratan yuce sanatkar'in imzasini mutlaka tasiyacaktir. [Dr. Haluk Nurbaki]


Kalbimiz Dursa Ne Olur?
Veya insanlar kalpsiz olursa ne olur?


Bu iki soruyu her insan kendisine sormalidir. Cevap zor degil; birisi olume, digeri de bunalima goturur.


Rabbim iki turlu kalp yaratmistir. Biri maddi digeride manevi kalptir. Bu mucize organ bizim herseyimiz, en mukemmel sekilde calistiran Rabimize ne kadar sukretsek azdir.


Kalbi bir et parcasindan ibaret gormek ne buyuk bir hatadir. Kalbin maddi bedenimize hayat verdigi gibi manevi duygu ve hislerede onculuk eder.


Uzuntu, elem, sevgi, nese gibi etkiler, sinir sistemi ile beyine iletilir, fakat bunlarin tezahurleri, yankilari ve kisinin bu olaylara tepkisi cok farklidir.


Kalbi yipratan ve omrunu kisaltan, uzuntu keder, stres ve zararli alisknaliklar oldugu gibi, kalbi besleyen de sevgi, hosgoru, inanc ve tevekkuldur.


Unlu ruh doktoru Prof. Mazhar Uzman'in ifadesiyle : "Inanc sinirleri ve kalbi koruyan bir zirh gibidir"


Bu organi vucudumuza en mukemmel sekilde takan ve calistiran zati tanimamak, O'nun mesajlarini dinlememek cok vahim bir hata olmalidir.

1 comment:

ladybird said...

Rica ederim peace.

Kainata bakip tefekkur alemine daldiracak bin bir guzellik mevcut. Insanin ici ise apayri bir dunya. Vucudumuzda bulunan organlar muntazam bir sekilde calisiyor. Sadece hastalik zamanlarinda degil, daima sukretmeliyiz. Sagligimizin kiymetini kaybetmeden bilmeliyiz.