Wednesday, May 10, 2006

'Dusunce'ye Hapis!

Yazar Mehmed Şevket Eygi, Savcı’nın ‘beraat’ istemesine rağmen 1 yıl hapis cezasına mahkûm edildi. Ceza ertelenmedi.AB uyum yasaları ile “düşünceye özgürlük” geleceğini iddia eden AKP hükümeti döneminde, düşünce yine mahkum edildi. Gazetemiz Yazarı Mehmed Şevket Eygi, 20 Mart 2005 yılında Gazetemizde yayımlanan ‘Gayret ve Hamiyet Kalmadı’ başlıklı yazısından dolayı Bakırköy 2’nci Asliye Ceza Mahkemesi tarafından, Savcı’nın beraat istemine rağmen, 1 yıl hapis cezasına mahkûm edildi. Ceza ertelenmedi.

Yazinin devami icin tiklayin lutfen..

1 comment:

Bâd-ı Sabâ said...

Haberin arşivden çıkarılıp yayınlandığını düşündüm biran, gazetenin sayfasına da baktım; sıcak haber :-/

***

Mehmed Şevket Eygi'yi tanıyan bilen birisi değilim ben; lakin şu yüzyılda topluma ışık tutan alimlerin bu şekilde itibar görmesi üzülmekten ziyade bir çöküntüye vesiledir.

Üzülmek bir müddet sürer, peki ya sonrası; unutuş!

İşte bu sürecin yaşanmaması için bayrağı birilerinin teslim alması gerekmektedir.

***

Hakim beyi satılık olmakla suçlamak niyetinde değilim; lakin bir şikayet varsa, kanunlar karşısında onun da eli kolu bağlıdır.

Bu durumda bizim üzerinde duracağımız esas mevzu, düşünen insanları mahkemelere şikayet edenlerin kimler olduğudur?!

Bu toplumun kültürünü muhafaza etmek için mücadele verenleri susturmaya yeltenenler kimler acaba?!

O insanlar, akıl ve düşünce metotlarını kullanarak mücadele etmek yerine, böyle zorbalıklara başvurmayı bir çözüm olarak mı görmektelerdir!?

***

Hiç bir magazin habercisinin, gençlere ve çocuklara kötü örnek oluyor diye yargılanıp hapise atıldığını duymadım da görmedim de!? Peki toplumun ahlak yapısını dinamitleyen bu gerzekler pek mi masumdurlar?!

Tabi, televizyon ve gazetelerin para kazanmaları için; toplumun töre ve kültürünün dejenerasyonu için özgür basın! Avrupaileşmek için özgür basın! Başörtüsüne saldırmak için özgür basın! Osmanlıyı lekelemek ve ecdada küfretmek için özgür basın!

Ama iş muhafazar basına gelince, doğru yargıya?! Bu insanlar hangi masuma bir söz söylemişlerdir; hangi edebinde olanı yoldan çıkarmaya yeltenmişleridr?!...

***

Bu tarz düşünceye saygısızlık ifade eden mahkeme kararlarını kınıyorum.

Eğer bu yapılan doğruysa; Gazi Mustafa Kemal'in düşünce suçunu hangi mahkeme verecek peki; o insan da bir düşünce suçlusudur; halkı İmparatorluğa karşı kışkırtmıştır; ne pahasına peki?!

Efendiler, insanlar ne pahasına yaşıyorlar ve ne uğrunda yazıyorlar iyi tahlil edin.

Mustafa Kemal gibileri bu vatana sahip çıkmak için düşünce suçlusu oldular, şimdi sizler böylelerini mapuslardan çıkarmak yerine onları karanlıklara kapatıyorsunuz!?

Her ne şekilde olursa olsun, öyle veya böyle düşündüğü için insanları zincirlere vuramazsınız; aksi halde Ortaçağ karanlık Avrupası gibi gerçeklerin anlaşılmasına mani olursunuz!

Ben de Türkiye'de 21. yüzyılı yaşıyor olduğumuzu sanıyordum...

Gerçeğin Peşinden,
Kâzım Mızrak