Friday, March 30, 2007

Hayirli kandiller&cumalar

"Bismillâhi alâ nefsi ve mâlî ve dînî. Allahümme raddınî bi-kadâike ve bârik lî fîmâ kuddire lî, hattâ lâ uhibbe ta'cîle mâ ahhartehu ve te'hîra mâ acceltehu."

"Allah'ım, senin ismine, malımı, dinimi ve nefsimi emanet ediyorum. Allah'ım, hükmüne beni razı kıl, kaderimde olanı bana mübarek kıl ki, te'hir ettiğinin acelesini, acele ettiğinin de te'hirini istemeyeyim. Nefsimin isyanını önle, teslimini sağla."

7 comments:

suveyda said...

ne kadar güzel ve içten bir yakarış bu.
Rabbim inş dularımızı kabul etsin.
Peygamber(sav) ölçütlerinde hayırlı huzurlu bir hayat diliyorum sana ailenle ladybird.
ve kandilin mübarek olsun...
seninle uzun seneler daha dost kalabilmek duasıyla...

ladybird said...

amin ecmain.

seninki de cok guzel bir dilek.. dualar karsiliklidir..

Anonymous said...

Kandillerin nuru ile gönlünüz, kalbiniz ve de ilerde kabriniz nurlansın efendim.

O (S.A.V.)âleme geldi, âlem O'nunla kendine geldi. O'nu bu âciz ifadelerimle tarif etmem münkün olmadığından, ben de en güzel şekilde tarif eden zamanın Bediisi, Bediüzzaman'ın ifadesi ile tarif ediyor, cümlemizin O'nun şefaatine nail olmamızı diliyorum.

"Şu gördüğün büyük âleme büyük bir kitab nazarıyla bakılırsa, Nur-u Muhammedî (A.S.M.) o kitabın kâtibinin kaleminin mürekkebidir. Eğer o âlem-i kebir, bir şecere tahayyül edilirse, Nur-u Muhammedî hem çekirdeği, hem semeresi olur. Eğer dünya mücessem bir zîhayat farzedilirse, o nur onun ruhu olur. Eğer büyük bir insan tasavvur edilirse, o nur onun aklı olur. Eğer pek güzel şaşaalı bir cennet bahçesi tahayyül edilirse, Nur-u Muhammedî onun andelibi olur. Eğer pek büyük bir saray farzedilirse, Nur-u Muhammedî o Sultan-ı Ezelîn makarr-ı saltanat ve haşmeti ve tecelliyat-ı cemaliyesiyle âsâr-ı san'atını hâvi olan o yüksek saraya nâzır ve münadi ve teşrifatçı olur. Bütün insanları davet ediyor. O sarayda bulunan bütün antika san'atları, hârikaları ve mu'cizeleri tarif ediyor. Halkı o saray sahibine, sâniine îmân etmek üzere cazibedar, hayret-efza davet ediyor. " Risale-i Nur

Gamzeli said...

Seninde Mevlid Kandilin Mübarek Olsun

Sevgilerimle

Ayşe said...

Cumanız ve Mevlid Kandiliniz mübarek olsun..
Hayırlara vesile olsun..Selamlar..

ladybird said...

Sevgili suveyda, gonul pinari, gamzeli ve ayse,

efendimiz (s.a.v.) ile kevser havuzu kenarinda kavusmak nasip olur sizlere ins..

emircan said...

Dualara gönülden iştirak ediyor,kandilinizi(kutlu doğum haftasını)tebrik ediyor,ailenizle ve tüm sevdiklerinizle beraber peygamber(as)sünnetine uygun bir yaşam temenni ediyorum.selamlar.