Monday, July 03, 2006

A truly happy person is one who can enjoy the scenery on a detour.

Living on Earth is expensive, but it does include a free trip around the sun every year.

3 comments:

Anonymous said...

vat?

Bâd-ı Sabâ said...

Hayat her zaman düz bir yolda yürümek değildir; öyle günler gelir ki siz ardı sonu görünmeyen dolambaçlı yollarda yürümeye başlamışsınızdır; yolun sonunda sizi neyin beklediğini göremezsiniz, bilmiyorsunuzdur da; ağlamak da fayda vermiyordur.

İşte öyle bir anda dahi gülebilen insan mutlu olan bir kimsedir. Hayata umutla sarılabilmek ve yaşamak; her bir umudun bittiğini sana söyleseler dahi gülmek, gülümsetmek...

***

Dünyada yaşamak öyle zor ki; hayat öyle dertler ile karşımıza geliyor ki; ölüp her bir sıkıntıya son vermek bir çözüm halini alabiliyor kimi zaman.

Dünya denilen masal ve düş diyarında yaşamak gerçekten zor; insan kendi canı derdinde mi olsun, yoksa sahip olduklarını korumak ve muhafaza edebilme derdinde mi.

Belki yaşamak zordur; dert ve ısdıraplar hiç bitmez; ama herşeye rağmen hayatta kolay olan bir şey vardır, o da sevmektir, ve sevmektir, ve de sevmektir.

Hiç kimse sizden sevginize karşılık bir vergi almaz, bir bedel ödemenizi istemez; siz tüm kalbinizle seversiniz; hiç kimse size niye diye hesap sormaz.

Hemen hemen her gün gördüğünüz, elinizi uzattığınızda tutacağınızı sandığınız güneşe hiç bir zaman ulaşamayacağınızı bilseniz bile; güneşinizin orada bir yerlerde olduğunu düşünür ve uzaklarda olsa dahi sıcaklığının yüreğinize tesir ettiğini hissedersiniz.

Sahip olmak için bedel ödemek zorunda kalmadığınız bir duyguyu yaşıyor olduğunuzu biliyorsunuzdur artık; bu sevgi, sizi dünya denilen yerde yaşamaya razı bırakır...


Nereye Kadar,
Kâzım Mızrak

ladybird said...

a truly happy person= gercekten mutlu insan

who can enjoy= zevk almasini eglenmesini bilen

detour=dolambaçlı yol

(cumleyi siz kurun artik)

Yeryuzunde yasamak pahalidir ama her sene gunes cevresinde ucretsiz tur imkani saglar..

boyle bir sey iste..