Wednesday, February 15, 2006

Uykunun Unuttugu Gozler Yine Monitorde !

Haftalardir suren duzensiz uyuma sorunuma bir son vermek icin 'Health Shop' tan 5HTP ilaci aldim..Ilac nevrotik bitki dereotu iceriyor..
Daha once arastirmistim, kullanan herkes cok memnun kalmis, tekrar almis..15 pound ilk etapta gereksiz harcama gibi gozuksede fayda edecegini umut ederek aldim..Aksam 1 tane ictim..1 saat uyudum..12.30 da uyandim her zaman ki gibi..Vucudum otomatik ayarlanmis calar saat gibi tam 12.30 da uyaniyor..Dakika sasmiyor..Uyanir uyanmaz mutfaga kostum 1 tane daha aldim kapsulden ;-) akabinde saga don, sola don yok yok basarisiz! Gorulmemis vaka demisti satici, farkinda olmadigim sorunlarin belirtisi mi acaba diye dusundurdu ve her zaman oldugu gibi zugurt tesellisi imdadima yetisti..

Arkadasim hos kafalarin uyumasi zor olur dedi..Hos kafa nedir diye sordugumda Behlül Dana'nın 3 tip insan tarifi vardır diye acikladi..Yaziyi aktariyorum...

Behlül Dânâ hazretleri bir mezarlıkta bulduğu üç kuru kafayı zembiline koymuş ve pazara getirip :
-Satıyorum !... diye bağırmaya başlamış.
Meraklıları başına toplanıp fiyatını sormuşlar.
-Birincisi parasız , ikincisi sudan ucuz , ama üçüncüsünü hiç sormayın , ağırlığınca paradır , der.
Sebebini merak ettiklerinde de şöyle açıklamıs;
-Bu gördüğünüz “taş kafa” dır demiş. Nasihate bile yanaşmazdı. O yüzden beş para etmez. İkincisi ise “boş kafa” dır. Nasihat istemesine rağmen onları tutmazdı. Üç-beş kuruş verenin elinde kalır . Üçüncüsü ise “hoş kafa” dır , ki buna “kamil kafa” da diyebiliriz. Hem ameli hem ihlası vardı. Hedefi ise Allah’a ermekti. O yüzden kurusu bile altın değerindedir.

Aslinda asil sorun uyuyamamak degil yataga yatmayi unutmak, hatirlamamak ;-)
Uykuyu sevmiyorum, sevemiyorum ve bu gidisle hic sevemiyecegim herhalde..

21 comments:

tahin said...

Doktora git diyorum, dinlemiyorsun ki..
Sana oyle bir hap verirler ki kafani kaldiramazsin yastiktan:) Sonra uyumak istedigine de pisman olursun:P

Anonymous said...

bana kalırsa psikolojik bir vaka. ayrıca çalışma hayatınız sizi yormuyor olabilir, ikincisi pc başında çok vakit geçiriyorsunuzdur. bir de hadislerde uykusuzluk halinde okunması gereken dualar vardı, onları bir deneyin isterseniz.

tahin said...

Ladybird'u uzun zamandir taniyorum, en yakin arkadasim oldugu icin de hayatina yakindan taniklik ediyorum. Ladybird'un durumu biraz da genetik. Babasi da az uyur. Cocuklari da ayni sekilde zor ve az uyurlar. Kizi daha duzenli mashallah ama oglu dagece boyunca ayakta kalabilen bir cocuk. Normalde cocuklar onlar kadar disarda kalsalar, kossalar vs eve geldiklerinde yorgunluktan baygin dusmeleri lazim ama ladybird'un cocuklari mashallah 24 saat aktif kalabiliyorlar:) O kadar yorgunlugun ustune uyumak surda dursun evde de kosturmaya devam ediyorlar:)
Yorulmak ya da yorulmamak ladybird'e yardimci olamiyor ne yazik ki uyuma konusunda. Her ne kadar evden calisiyor olsa ve insanlara kolay bir ismis gibi gelse de aslinda yorucu bir is. Butun gununuzu telefonda gecirdiginizi dusunsenize! Surekli konusan insanlar, acil durumlar, sinirli insanlar, uzgun insanlar, hasta insanlar, tutuklanmis insanlar, sinirdisi edilen insanlar, laftan anlamayanlar, aglayanlar, bagiranalar..! Ayni anda sureki olarak iki insanin konusmasini dinlemek bir yana ki bu bile cok gurultulu ve yorucu, bir de simultane tercume yapmasi var bu isin.. Yani bedensel olarak cok yormuyorsa da kafa olarak cok yoruyor insani.

Tabii ladybird sadece evden calismiyor, bir de universitede psikoloji egitimi aliyor. Hem is, hem okul.. Ustune bir de yerinde durmayan iki cocuk. Tek basina cocuklarini buyutmeye calisiyor.

Ladybird'un hayati;

sabah kalk; cocuklara kahvalti ve beslenme hazirla; asla gec kalma 3. gec kalistan sonra sosyal hizmetlerden gorevliler kapiya dayaniyor-cocuklar niyeokula gec kaliyor diye!-; iki cocugu da her gun ayri ayri okula birak, universiteye git, ders dinle, laba gir deney yap; ogleden sonra cocuklari ayri ayri okuldan topla; universitede is uzarsa cocuklari okuldan almasi icin telefonla birilerini ayarla; eve gel, cocuklari doyur, ders calis, cocuklarin dersini takip et; evden tercumanlik yap, kafan sissin! bu arada aksam icin yemek yap, anneannenin fizyoterapi tedaviye gitmesi gerekiyormus, kadincagizi doktora gotur-getir; oglanin yuzme dersi var havuza gotur, kizin arkadasini annesi alamiyormus, onu da al eve getir; hafta sonu cocuklari Turk okuluna gotur, okulda toplanti var kos git, faturalar gelmis yatirmayi unutma! Arabanin sogortasi icin postaneye ugra.... vs vs vs..

Dogal olarak zavalli ladybird'e 24 saat yetmiyor. Calisiyorum, yoruluyorum diyen 10 kisiye bedel yogun bir hayat yasiyor. Butun bunlarin yanisira hala daha internete girebiliyor o yuzden insanlar onun ne kadar yogun oldugunu anlayamiyorlar. Cunku aslinda hic bir sey yapmayip da ortalikta; "ay aman cok yogunum, sunu da yapamiyorum, bunu da yetistiremiyorum" diyenlerin aksine cok ama cok yogun oldugu halde yogunlugunu ve yorgunlugunu kimseye anlatmiyor. 30'larinin basinda universiteye gitmek bile basli basina bir yorgunlukken, aralarinda sadece 14 ay olan iki cocugu yetistirmek, tek basina evi cekip cevirmek, para kazanmak gibi zorunluluklari da eklersek ladybird yorgunluktan uyuyamiyor saniyorum ki:)

ladybird said...

Sevgili N.E.Y.
Dilerim Rabbim senin uykundan birazda bana nasip eder;-) Cocuklugumdan beri az uyurum ama son haftalar gunluk yasantimi etkilemeye basladi..O yuzden ilaca basvurdum..Dualasalim ins..

lao,

ahsap oymaciligina bir el atayim en iyisi ;-)

Anonymous,

Bildigim dualari okuyorum yatmadan once, dua ise yariyor uyuyorum ama dediigm gibi 12.30 da uyaniyorum son gunlerde..Ozel bildiginiz dualar varsa yazarsaniz sevinirim..

tahincigim,

Sana ne diyim bilmiyorum, hic usenmeden uzun uzun yazmissin, okurken yoruldum ;-) Bu saydiklarini ben mi yapiyorum diye sordum kendime, tembelin biriyim abartmissin ;-)
Uykusuzluk tesbitin dusunce yogunlugundan kaynaklaniyor olabilir, haklisin...

Ilginizden dolayi hepinize tsk ediyorum..

Anonymous said...

tahin de masallah, arkadasini degil de kendini anlatiyor sanki. hem her seyini biliyor hem de o kadar icten anlatmis ki... nefsini mudafaa eden avukat gibi... :)

Anonymous said...

Bir gün, Hailid İbnu Velid el-Mahzumi (ra): "Ey Allah'ın Resulü, bu gece hiç uyuyamadım" diye Hz. Peygamber (sav)'e yakındı. Resulullah (sav) ona şu tavsiyede bulundu: "Yatağına girdinmi şu duayı oku: "Ey yedi kat semanın ve onların gölgelediklerinin Rabbi, ey arzların ve onların taşıdıklarının Rabbi, ey Şeytanların ve onların azdırdıklarının Rabbi! Bütün bu mahlukatının şerrine karşı, bana himayekar ol! Ol ki hiç birisi, üzerime ani çullanmasın, saldırmasın. Senin koruduğun aziz olur. Senin övgün yücedir, senden başka ilah da yoktur, ilah olarak sadece sen varsın" Tirmizi, Da'avat 96

ladybird said...

Tahin hukuk okumaliymis meger ;-)

Allah c.c razi olsun..Okuycam bu gece ins..

Anonymous said...

isin acikcasi ben bu tahin ile ladybirdin farkli kisiler oldugundan da suphelenmeye basladim :)

tahin said...

anonymous:)
Hay cok yasa e mi:)) Ladybird'le sanal alemde girdigimiz her ortamda bu supheye maruz kaliyoruz:) Hatta burada da ayni seyle karsi karsiya kalacagimizi konusmustuk onunla:) Biz simdi buna cok guleriz gunluk telefon gorusmemizi yaparken:) di mi ladybird:)

Ladybird'u her zaman savunurum. Sagolsun o da beni yalniz birakmaz hic bir yerde. Onu buldugum icin Allah'a sukrediyorum. Aslinda o beni buldu, bu da ayri bir hikaye:)

Tabii onu savunmam sana karsi degildi yanlis anlama:) Cok yogun yasiyor ve bunu ona soylesem de, kendisi de bazen kabullenemiyor. Ben ne zaman bir kac gun onun evinde vakit gecirsem evime dinlenmek icin geri donuyorum:) Ayni gun icinde arabayla oradan oraya kosturmakla geciyor vaktimiz:) Bir de butun gun benim "kek yap! kek yap!" emirlerimi cekiyor:) Cok yogun ve durup soluklanmasi lazim ama vakti yok:)

Aslinda ladybird ve ben birbirimize son derece zit karakterleriz. Yine de bizi sanal alemde genelde ayni kisi saniyorlar:) hmm..acaba o kadar da zit degil miyiz yaw:P

Alo deyisinden o gun hangi ruh hali icinde oldugunu anlarim. Cogu zaman konusmadan anlasiriz. Aylar once guldugumuz bir konuya, baskalariyla birlikteyken, gondermeler yapar sonra da guleriz:) Kimse bir sey anlamaz tabii:) "Guzel dolma yaparim" diyecegim o gulecek simdi mesela;)) "Mubarek" diyecegim daha cok gulecek:)

O benim en yakin arkadasim, dostum, kardesim. Benim icin arkadastan cok cok ote... Onunla gurur duyuyorum, tek basina goguslemek zorunda oldugu herseye ragmen ayakta kalmak icin sarfettigi cabayla gurur duyuyorum.. Onu ornek aldigimi ve kendimce dert edindigim onemsiz seylerin nasil da sorun olmadigini onun telkinleriyle, sohbetiyle anladigimi kimse bilmiyor. Kendisi de bilmiyor..

Onunla tanistigimdan beri cok daha iyi bir insanim:) Bir dostun sana katabilecegi en guzel sey bu degil midir? Negatiften pozitife dogru ilerliyorsan eger, dogru yolda, dogru kisiyle berabersindir. Bunaldigim zamanlarda dua etmem, namaz kilmam, zikir cekmem, kalbimi ferah tutmam konusunda bana en cok tavsiye veren kisidir. Onu tanidigimda ortunmuyordum. Bana, "fular olarak kullanirsin" diye hediye ettigi esarplari bir gun boynumdan cikarip basima orttuysem onun etkisi asla yadsinamaz. Icimde olan ama cesaret edemedigim konuda bana bilerek ya da bilmeyerek en guzel ornek olan kisilerden birisidir.

Ona hic soylemedim ama bir gece, belki de ilk kez ciddi olarak; ikimizden birisine bir sey olursa -Allah gecinden ve hayirlisindan versin- geride kalanin hayatinin nasil olabilecegini dusundum. Ve icim usudu:(

Telefonlarin, internetin, msn'in, yahoogroups'un, bloglarin, forumlarin, kitaplarin, Londra'nin, keklerin, caylarin, sohbetlerin, esprilerin, Ikea'nin, Primark'in, su gibi benzin harcayan arabalarin:) saatlerin, gece yarilarinin, sabahlarin, aksamlarin, gunduzlerin, gecelerin, yaz tatillerinin, esarp tezgahlarinin, Istanbul'un, beyin firtinalarinin, romantizmin:), Iskocya'daki parklarin, dusen yapraklarin, firina verilen patatesli koftenin, dusunmenin, konusmanin, gulmenin, aglamanin... hic birinin tadi, hic birinin anlami olmaz... Ne bensiz, ne onsuz...

Ne olursa olsun gecenin bir yarisi arayabilecegim ve bunu asla garipsemeyecek tek insan. (ee.. cunku o saatte uyumuyor oluyoruz biz:))

Sevgili anonymous, Allah razi olsun senden de.. Senin vesilenle belki de ilk defa Ladybird'u ne kadar cok, bu kadar cok sevdigimi ona soylemis oldum.
Soylemesem de bilir gerci, dedim ya, biz konusmadan anlasiriz:)

Di mi Mubarek;)

Uc uc bocegi, uc uc bocegi:)))
Seviyorum ben seni...

ladybird said...

Sayin anonymous,

Kim oldugunu bilmiyorum lakin sizinde gordugunuz uzere dostumun itiraf ettigi bu anlamli, guzel sozleri isitmeme vesile oldunuz..Alah sizden razi olsun, gonlunuze gore versin..

Tahin'in yazisini kah gulerek kah gozyasi icerisinde okudum..Cok duygulandim ve boyle bir dostum oldugu icin Rabbime sukrettim..

Tahin ile ayni kisi oldugumuzu dusunmeniz beni sasirtmadi, cunku yasadigimiz su dunyada dostum diyebilecegimiz insanlarin sayisi azalmakta..dost tarifini eskiden yapamazdim..benim bir cok dostum var diye ovunurdum..Ne zaman tekerlegi patlamis, hizi kesilmis arabayi tek basina itmek zorunda kaldim o zaman gercek dostlarimi sectim, ayikladim, geriye 3 kisi kaldi..Kim kiskanclik, fesatlik beslemeden bu kadar gonulden bir arkadasini kardesten ote gorerek destekler, korur, sayar sever ? Ornekleri azaldigi icin ikimizi ayni kisi olarak algilamis oldugunuzu dusunuyorum...

Tahincigim ben de seni cok seviyorum canim dostum..Iyiki seni tanimisim, iyiki varsin...Saolasin mubarek ! ;-) Bir ara gel sana cok guzel dolma yapicam :P

MasaAllah diyim nazar degmesin dostlugumuza..;-)
Cennette komsu oluruz ins..

ladybird said...

tahin ile ayri kisiler oldugumuzu ispat etmemiz gerekirse Ryu benim kuzenimdir..Exeter'da hukuk master'i yapiyor su an..Eminim oda beni ve tahini seve seve savunacaktir ;-)

Not: Ben cok duygusal romantik, tahin cok asiri mantikli birisidir :P

sevgiler..

ladybird said...

sevgili ney,
haklisin, bu konuda hadis var zaten bilirsin; 'Kisi arkadasinin dini uzeredir'. Rabbim iyilerle karslastirsin, kotulerin serrinden korusun ins..dostluk halkamiza girdin sen de..net ortami da olsa guzel paylasimlarimiz ile samimiyeti artirabiliriz ;-)

ladybird said...

est..beni utandiriyorsunuz..senin tavsiyen yerinde ve dogru lao..yorumun icin tekrar tesekkur ediyorum..
tahin beni cok sevdigini itiraf etmek icin bu vakti beklemis ;-)

emircan said...

M.Fethullah Gülen hocaefendinin Dua Mecmuası var.Orada güzel ve sahih dualar mevcut.Ayrıca İmam Nevevi hazretlerinin El-Ezkar adlı "Peygemberimizden dualar"eseri var umarım sizin derdinize şifa olur..selametle..

ladybird said...

Bu hafta dersleri kacirdim..Bugun uni'de arkadasim neden gitmedigimi sorunca, her gece ayni saatte uyandigimi vs anlattim..arkadasim "teheccud namazi icin bir uyari oldugunu neden dusunmuyorsun" dedi..
Guzel bir yaklasimdi..

Kitabi tr'den siparis edicegim..Allah razi olsun..

Av. Ertuğrul Harman said...

evet arkadaslar, iyilikte yaristiklari icin karistiriliyorlar fakat tahin ve ladybird farkli kisilerdir. :)

sevgiler.

Anonymous said...

iki kisi beraber oturup, hicbirsey konusmayip yine de guzel vakit gecirmektir dostluk. onun yaninda olmasi yeter zaten.
aylarca gormeyip, hatta konusmayip * tekrar gordugunde kaldigin yerden devam etmektir dostluk.
herseyini paylasabilmektir kafada hicbir suphe olmadan

Anonymous said...

bir bilgeye sormuşlar:
"efendim, dünyada en çok kimi seversiniz?
"terzimi severim," diye cevap vermiş.
soruyu soranlar şaşırmışlar:
"aman üstad, dünyada sevecek o kadar çok kimse varken terzi de kim oluyor? o da nereden çıktı? neden terzi?"
bilge, bu soruya da şöyle cevap vermiş:
"dostlarım, evet ben terzimi severim. çünkü ona her gittiğimde, benim ölçümü yeniden alır. ama ötekiler öyle değildir. bir kez benim hakkımda karar verirler, ölünceye kadar da, beni hep aynı gözle görürler."

Anonymous said...

yazıyı ve yorumları okuyunca uykusuzlugunuza mı bişi yazayım yaksa uyanık oldugunuzdaki temposu cok yüksek yaşantınıza mı bilemedim. Allah size kolaylıklar versin... cocuklar, okul, iş... -edib-

ladybird said...

;-))

uykum simdi biraz duzene girdi cok sukur..aldigim bitkisel ilac ise yaradi gibi..Su an saat 1.08 ve ben hala ayaktayim ama olsun o gunler kadar kotu degil..

Saolun..Dualar karsiliklidir..

esra can said...



Sarışın Porno