Sunday, February 05, 2006

Gundem de olanlarin rontgeni nasil cekilir ?


Okudugum habere gore;
"Kuran Yakilirsa Tüm Ipler Kopar"
Danimarka da yayinlanan Hz. Muhammed'in karikatürleri üzerine yasanan olaylar tirmanmaya devam ederken, irkçi parti üyelerinden bir bayan, Kuran'in yakilmasi için çagrida bulundu...


Yuh ya daha neler duyacagiz, gorecegiz acaba ? Bunu soyleyen kadini birisi oldurse yeridir..

Editor bu karikaturleri sayfa dolsun diye degil ozellikle siparis vererek yayinliyor..Ortada fol yok yumurta yok neden bu siparis veriliyor ?

Hiristiyanlar da Hz Isa'in resimleri cizilir, heykeli yapilir, kiliselere asilir bunda hic bir mahsur yoktur ama butun Avrupa Islamiyet'te peygamber ve sahabelerin resimlerinin cizilmiyecegini bilir..

Bir zamanlar ayni gazete Hz Isa’nin resmini Hiristiyanlar rencide olur dusuncesi ile basmamislardi...Fakat bizim sevgili peygamberimizin figurlerini yayinlar sonra da basin ozgurlugu oldugunu savunurlar!!

Yahudi inancina hakaret gelse her tur ceza alinir..Avrupa’da 20 milyon musluman yasamakta..Avrupa’da yasayan Yahudi sayisi ise 1 milyon, ayni hakaret onlara yapilsa Birlesmis Milletler devreye girer!!

Yine ayni gazete homoseksuel, lezbiyenleri hedef alsa, veyahutta Hitler’i melek olarak gosterseydi su anda yargilaniyor olacakti!

Kendi deyimleriyle irkciliga hassaslar hemde son derece ama bizim anladigimiz sadece kendi iclerinde din-irk konusunda hassasiyet gostermekteler...

Bunun hic bir aciklamasi yoktur....

Islam alemini hice sayarak efendimiz s.a.v i terorist, sehvetli biri gibi gostermeye calis Kiskirt kiskirt sonra da uyar.....Ama yok olur mu canim, basin ozgurlugu oldugunu unutmamak lazim...Fikir ozgurlugu benim atama dedeme sovmekten gecmiyor ki !!
Son gunlerde olan taskinliklardan dolayi musluman ulkelerine uyari yapiliyor..Kanuni cerceve icersinde gosteri yapilsin diye...Siz neden bu gazeteleri basanlara ayni baskiyi yapmiyorsunuz ?

Organize bir sekilde saldiri var deniyor, infial yaratiliyor, toplum psikoloji icerisinde bunun olmasi gayet normaldir..Sen muslumanlarin damarina, nasirina bas ondan sonra da yasadisi davranis olarak yorumla..

Birbirimizi saymayi, sevmeyi ne zaman ogrenicegiz acaba ?

"Hiç şüphesiz, zikri (Kuran'ı) Biz indirdik Biz; onun koruyucuları da gerçekten Biziz" (Hicr Suresi, 9) ayetiyle haber verildigine gore onlar sonunda kendileri yanacaklar !!

6 comments:

Anonymous said...

France Soir'in Misir kokenli gazete sahibi yayin yonetmenini kovdu gecen hafta. Musluman degil saniyorum ki gazete sahibi, hristiyan olabilir. Diger gazetelerin sahiplerine bakmak lazim, yahudi cikarsa hic sasmayacagim!

ladybird said...

The Times gazetesinin haberine gore, Danimarka'li cizerlerinin oldurulmekten korktuklari icin saklandiklari bildirilmis..

Saygi duyma ama kork ?!

Aslı Cin said...

Ben hangi kitaba ve dine saldırı yapılırsa yapılsın ,karşıyım.

Avrupa'da son dönemde artan inançlara saygısızlık,ve ırkçılık çok can sıkıcı.

Yazmıştım bu konuyu bende.

Birileri düğmeye bastı, çok sağduyulu davranmak lazım.

ladybird said...

Haklisin asli, butun peygamberlere ve kitaplara inanan insanlariz..Bu amentu ile onaylaniyor..Ayni duyarliligi diger peygamberlere hakaret edildiginde gostermemiz gerekiyor..Herseyden once kendimizi duzeltmemiz sart..Samimi musluman olmamiz onde geliyor..

Av. Ertuğrul Harman said...

ben peygambersiz inanclara da saygiliyim :p

bu arada danimarka seni hic sevmiyorum insallah bu kotuluklere bir gun son verirsin

Av. Ertuğrul Harman said...
This comment has been removed by a blog administrator.