Friday, April 06, 2007

hayallerim yele dondu / balonlarim file dondu

Kaybettigim ucan balonum fil olarak bana geri dondu :P
Heh heh

5 comments:

NeLLy said...

hmm sadece manzara degil yorum yonetimi de degismis.
cok guzel. ama ilk tebrik eden ben olamayabilirim bu durumda.

sevgiler *)

ladybird said...

Tesekkur ederim Mervecigim. Ilksin teksin. :)

benden de kocaman sevgiler ;)

Anonymous said...

Zaman değişiyor, mekan değişiyor, insan değişiyor, hayaller de değişiyor ve yenileniyor.Değişmeyen tek şey değişim.
Ben hayal hakkında bir şeyler yazmak istiyorum.
Hayal duygusu öyle zannedildiği gibi boş ve faydasız bir duygu değildir. Hayal, ruhun her derdine devadır.
Belki çok iddialı bir ifade oldu ama gerçekten öyledir.
İnsan en zor zamanda, en sıkıntılı durumda hayalin ipine tutunarak kendini kurtarabilir. Maddi sıkıntı içinde kıvranan bir adam, bir anda kendini milyonlarca doların arasında hayal etse, o an için mutlu olabilir. Hiç kimse de kendisine " bu kadar parayı nerden buldun" diye bir şey soramaz.

Adamın başına bir iş gelir, hapse düşer, demir parmaklıklar ve beton duvarlar arasında kalır. Ama hayali o duvarları delip dışarı çıkar, kendisini evinde, çoluk çocuğunun arasında hayal eder, gözlerini kapatır o kısa anın mutluluğunu yaşar. Göz açıp kapayıncaya kadar bile olsa, bir hasretlik gidermiştir. Yine hiç kimse bu adama " hapisten niye kaçtın" diyemez.

Hasretlik çekenler, hastalık çekenler, âşıklık çekenler, çile çekenler, piyango bileti çekenler....ve daha kimler kimler, hayallerinde istediklerine kavuşabilirler.

Bakın ladybird'in hayalleri de bir anda değişmiş, balonların yerini filler almış. Yarın öbür gün bir bakarsınız bir ipin ucunda üç adet mavi balina... Hayal bu ya niye olmasın.. Kimse de buna "ne kadar uçuk hayal" diyemez. Zaten hayaller uçuk olur.

Herkese tatlı hayaller efendim. Bol bol hayal kuralım ama asla hayalci olmayalım.

Bâd-ı Sabâ said...

@

Pembe renkli web log, Yeşil renkli web log, Mavi renkli web log... İlk bloğun rengi neydi ama, unutmuşum.. hatırlamıyorum.

Turuncu )

ladybird said...

Yorumunuzu tebessumle okudum sevgili gonul pinari. :) ucan balina fikri yani hayali kulaga hos geliyor :) 3 u de mavi olmasin ama, biri mor olsun, biri pembe digeri.. erm tamam mavi kalabilir :D

Hayallerimizde her istedigimize kavustugumuzda, elde ettigimizde gercek hayata bunu nasil yansitiriz? Tatminsizlik yaratiyor gibime geliyor. Neyse derin dusuncede bogulma yerine hayal aleminde yuzmeye devam edelim.. ;)

Kazim bey,
bu son ucan filli sablon 10. olmali :) ilki yesil idi, sonra turuncu, kahve rengi, 3 seritli mavi, beyaz, 3 seritli ucuk pembe, romantik laleli pembe diye devam ediyordu sanirim. :)

Kara kara sablonlari kullanlari anlayamiyorum. Evet siyah asil renk falan ama icimi karartiyor. Genelde karamsar insanlar siyah sablon seciyor sanirim. Ya da daha sofistike gorunduklerini zannediyorlar bilemiyorum ama bana gore degil.. Boyle buyuk konusurken beni de kapkara bir sablonla bulabilirsiniz tabi :P heh heh

herkesin kendi zevki canim.. ben ucan fillerimle cok mutluyum.. tabi simdilik.. :D