Monday, October 02, 2006

kralicenin jesti

İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth'in, en çok kullandığı ve yılın büyük bölümünü geçirdiği ikametgahlarından biri olan Windsor kalesinde bir odayı, kalenin Müslüman çalışanının Ramazan ayı boyunca kullanabileceği mescit haline getirdiği bildirildi.

Kale içinde ziyarete açık bölümleri gezen turistlere satış yapan küçük dükkanda çalışan Nagina Choudary'nin Ramazan'da rahat namaz kılabilmek için yaptığı başvuruyu değerlendiren Kraliçe'nin, kalenin Saxon kulesi adı verilen bölümündeki bir odayı Choudary'ye vermeyi kabul ettiği açıklandı.

19 yaşındaki Choudary, Windsor kalesinde namaz kılan ilk Müslüman olmanın kendisini çok heyecanlandırdığını belirterek, "Bu namazları başka bir ruhla kılacağım, çünkü ibadetimi yaparken bir yandan da bir ilk olarak tarihe geçeceğimi biliyorum" dedi.

Kraliçe'nin kendisine oda ayırma kararının sürpriz olduğunu da belirten Choudary, "Zira son günlerde İslam'a ve Müslümanlara karşı bir önyargı var. Ayrıca kalede çalışmaya başlayalı sadece iki ay oldu. Bütün bunlara rağmen herkes bana yardımcı olabilmek için seferber oldu" diye konuştu. >>>

10 comments:

ladybird said...

Calisan bayan istemeden yapsaydi iyi niyetli diyebilirdik. Oyledir herhalde.. :)

tahin said...

Waay Kralice de irtica destekcisi olmussss:P

Anonymous said...

ABD'nin Türkiye Büyükelçisi irtica söylemleri için "boş laf bunlar,kuru gürültü" demiş.
Tam da böyle bir zamanda ne anlama geliyor acaba bu sözler?

ladybird said...

Iyi demis..

Peyami Safa ise soyle demis;

Yıllardan beri tekrarladıklari bu iddia hiçbir gün, hiçbir şekilde isbat edilmiş değildir. Münferit vak’alar toplu bir hareketin delili olamaz. Kaldı ki bu vak’aların bir kısmı uydurmadır. Şişirilenleri de vardır. Hepsi doğru da olsa, elli seneden beri Türkiye’de 31 Mart ölçüsünde bir ihtilâl hareketi olmadığı hakikatini ortadan kaldırmaz.

ladybird said...

easyjet de bana jest yapmis. ist'a ucarsam £25 indirim yapacaklarmis.. biletler cok ucuz zaten..israrla sultanahmet'e gidip iftar ac diyorlar sanki..

ladybird said...

A. Turan Alkan da guzel demis;

İrticâ lâfı gündemimize 1909’da girdi; pek sevdik, pek benimsedik; hazret 100 senedir maymuncuk gibi, askerinden siviline herkesin elinde ve dilinde çok fonksiyonlu İsviçre çakısı gibi iş görüyor.

Anonymous said...

İrtica gericiliktir, iyiden, güzelden, kalkınmadan, başarıdan, özgürlük ve demokrasiden geriye dönüştür.
Bu tanımlara göre, özgürlükleri kısıtlamaya çalışanlar, tek parti döneminin baskıcı yönetimini özleyenler, belli periyotlarla darbe yaparak ülkeyi onlarca yıl medeni dünyadan kopartanlar, yasakçılar, müstebitler, Boğaz köprüsü ve elektrik santralları yapılırken karşı çıkanlar, özelleştirmeye karşı çıkarak " köprüyü sattırmam" diye masa yumruklayanlar ve daha nice çamlar devirip ülkenin önünü tıkayanlar mürtecidir.
"İrtica nedir, nasıl bi şeydir" diyenere duyrulur.

tahin said...

Hani bir laf vardir, bir seyi 40 kere soylersen olur diye! Bu 44444440. olmak uzere.. Bu gidisle korktuklari baslarina gelecek...

Anonymous said...

Kraliçeye Allah hidayet nasip etsin.

ladybird said...

amin..