Sunday, October 08, 2006

Bir Soz..

"Ağaca dayanma kurur, İnsana güvenme ölür."

9 comments:

Anonymous said...

ağaca yaslanma kurur, insana yaslanma ölür, duvara yaslanma yıkılır... :) bu örnekleri çoğaltabilmek mümkün tabii ki... benim buradan anladığım, her şeyin gelip geçici olduğu, dünyada mutluluğun olmadığı anlamındadır... fakat karamsar ifadelerdir bunlar kanımca... hani bazı insanlar vardır, artık karamsarlık takıntı haline gelmiştir onlarda ve bu durum tüm hayatlarına yansır... "maşallah" dediği çocuk 15 gün yaşamaz mesela :)
yani ladybird hanım ağaç kuruycak diye yaslanmayalım mı şimdi ? insan ölecek diye birbirimize güvenmeyelim mi ? yani necmi nalana evlenme teklifi edip heyecanla müsbet bir cevap beklerken nalan sessiz mi kalacak ?
"necmi benim sana hiç güvenim kalmadı artık"
"neden nalan izdivacımıza bir mani mi var" ?
"evet var çünkü sen fanisin ve öleceksin ben sana güveniyorum" :)
"ha ? nasıl yani" !!!
hayatta bitiyor yaşamayalım o zaman ? :)

İbn-i Sina said...

Güvenmeden de yaşanmaz ki ama..

Anonymous said...

"Ağaca dayanma kurur, İnsana güvenme ölür."
cok guzel
cooooooook guzel soz...

Siyah Zambak said...

insan güvenmeden yaşayamaz, ama güvenilenin fani olması şart değil, Allaha güvenmek güvenmelerin en güzelidir ve tek başına yeterlidir.

uzatabilirim ama uzatmayayım..

tahin said...

Duvari nem, inani gam yikar:p
Bu da ayri bir boyutu:)

pur said...

vay canına nasıl da vuruyor hakikati insanın yüzüne..

Anonymous said...

güvenecek o kadar çok insan var ki. peygamber de sahabeler de evliyalar da insandılar hep... bu tür sözlerle insanlar arsındaki güven duygusunu zayıflatmak doğru değil.

Anonymous said...

galiba buradaki "yaslanma" ile itimat etmemek degil istinat etmemek kasediliyor... gozunu sevdigimin osmanlicasi. her derde deva...

ladybird said...

Kisaca bu sozden anladigimiz;
Hakka dayan, Hakka dayanan kurtulur..

Bu demek degildir ki tum insanlar guvenilir degil. Burada denmek istenen en guvenilir Allah'tir ve insanlarin ihanet ihtimali oldugu için En emine dayanmak her zaman en dogrusudur ve zaten en emine dayanmanin yoluda sahabelerden ve peygamberlerden gecer.

Allah'a dayanmanin yoluda aslinda emin insalara dayanmaktan gecer, sozdeki ince manalari atlamamak gerekir.

Mehmet Akif der ki: Hakka dayan sa'ye saril hikmete ram ol.. yol varsa budur bilmiyorum baska çikar yol!

avazini su aleme davut gibi sal...baki kalan bu kubbede bir hos seda imis, hiçbirsey baki degil..

Ne insanlar ne dostluklari, senin yapman gereken neyse onu yap ve git ancak yaptigin baki kalacak.. Yani Hak emretti diye yap, arkana bile bakma. Sadece rizasini dusun..

Ustad da soyle der;

Amelinizde riza-yi ilâhi olmali. Eger O razi olsa, bütün dünya küsse ehemmiyeti yok. Eger O kabul etse, bütün halk reddetde tesiri yok O razi olduktan ve kabul ettikten sonra, isterse ve hikmeti iktiza ederse, sizler etmek istemek talebinde olamdiginiz halde, halklara da kabul ettirir; onlari da razi eder. Onun için, bu hizmette dogrudan dogruya yalniz Cenâb-i Hakk'in rizasini esas maksat yapmak gerekir.


Hepinize yorumlariniz icin tesekkur eder; birbirimizi dualarımızda hissedar etmek duası ile.. hayirli&bereketli gunler dilerim..