Monday, October 30, 2006

Unlu Trafalgar Meydaninda Bayram Coskusu

Muslumanlar ilk kez Londra’daki unlu Trafalgar meydaninda Ramazan bayramini kutladi



Londra belediye baskani Ken Livingston unlu Trafalgar meydaninin bayrami kutlamalari icin ilk kez muslumanlara tahsis etti. Bu meydanda bir araya gelen binlerce musluman gecmis bayrami coskuyla kutladi. Polis gorevlilerinin aciklamalarina gore, 4000 – 5000 civarinda kisi izledi. Esi ve cocuklariyla meydani dolduran binlerce muslumana seslenen Ingiltere muslumanlar birligi baskani Ikbal Sakreyn, muslumanlari degerlerine sahip cikmaya cagirdi. Ulkedeki tum musluman vatandaslara cagrida bulunan Sakreyn kendilerine karsi girisilen karalama kampanyasina karsi cikilmasi icin birlik olmalarini istedi. Saldirilan bu degerlerin basinda ifade ozgurlugunun geldigini belirten Sakreyn bu degerlerin ayni zamanda butun Ingiliz vatandaslarin degerleri oldugunu belirterek son gunlerde muslumanlara karsi medyada yer alan bazi olumsuz gelismelere tepki gosterdi.



Trafalgar Meydani’nda, ilahiler okundu ve surmekte olan savaslarin durdurulması icin sloganlar atildi. Trafalgar Meydani’ndaki kutlamalar sirasinda, ilk kez Trafalgar meydaninda ezan okunmasi ve namaz kilinması da saglandi. Kurulan bir cadirin içinde, namaz kilmak isteyen erkekler on siralarda, Bayanlar arka siralarda saf tutmak sureti ile, namazlarini kildilar. Namaz saati sirasinda, namaz cadirinin onunde uzun bir sira olustu.



Kutlama dolayisiyla bir cok islami muzik grubu konser verdi. Mekke’den Medine’ye isimli Hip-Hop grubu izleyicileri costurdu. Konserle birlikte vatandaslar meydanda duzenlenen kermesler ve cesitli oyunlara istirak ederek eglendiler. Kurulan standlarda islami urunler satildi. Yoksul musluman ulkerelere gonderilmek uzere yardim toplandi.

8 comments:

tahin said...

Kendi derdime dustugumden bayram kutlamalarini bile kacirdim:( Ne diyelim, kurbana inshallah..

Ebrûlî said...

güzel bir uygulama. Birlik ve beraberliğe çok ihtiyacımız var.

Anonymous said...

su yesil canta cok guzelmis
lol

ladybird said...

Bu sene muslumanlar cok iyi organize olup bir cok yerde bayram kutlamasi duzenledi. Halen de devam ediyor bu programlar. Bugun Regents parkta unlu bir komedyen gelecek. Gecen aksam aileler icin bowling ve bayram yemegi programi vardi. Bangladesli arkadaslarim evlerinde bayram partileri duzenledi. 8 Kasimda merkez camide universite ogrencileri icin yemek ve program var. Ben de satis yapicam her zaman ki gibi ins:)
Ramazanda da oyleydi. Dolu dolu gecti. Masaallah diyelim. Ebruli'nin de dedigi gibi Muslumanlarin birlik olmasi gerekiyor.

aa,
orelim hemen :) sende yesil iplik vardi degil mi? :P

Aşk-ı Beka said...

Mükemmel olmuş, oradaki kardeşlerimiz adına çok sevindirici !

suveyda said...

zaten böyle bişey olsada kaçırdığını duysam şaşacam:)
tabi sende haklısın faal olmak lazım faal.kendi kabuğunda kalmamak lazım:)

bende istiyorum çantadan:)

NeLLy said...

bu post'un tarihinden bir gun once EN MUTLU BAYRAMIMIZmis, hic deginmemissiniz ladybird hanim.
;)

ladybird said...

ehem ehem nelly hanim :)
suveyda'nin da dedigi gibi, insan faal olunca boyle oluyor:)
biz hala burada bayram kutlamalari, bayrama dair programlara katiliyoruz. sanirim kurbana kadar boyle dvm edecek:)
sonra bir kac ay kurban bayrami kutlamalari. :D en mutlu kimmis? deliye her gun neymis? lol.