Thursday, October 05, 2006

dusunelim..

sezara sormuslar dugun arefesinde

yuce sezar; sen ki bekarlik sultanliktir der gununu gun ederdin simdi ne degisti de evleniyorsun? sezar cevaplamis: hicbir sey degismedi halen soyluyorum bekarlik sultanliktir; ama evlilik de IMPARATORLUKTUR, bunu gordum sadece..

15 comments:

rosygarden said...

Ya ben anlamadım ne demek şimdi bu?

Banane yaa bence bekarlık hala sultanlıktır :P Ben imparatorluk istemiyom :) Sultanlık daha güzeeeel:))

ladybird said...

Ben hala kararsizim:P

İbn-i Sina said...

İmparatorluk batıdan gelen bir kavram, sultanlık ise bize has.. yani sultanlık daha üstün oluyor gibi ;)

Anonymous said...

sultanların da şehzadelere ihtiyacı vardır. Onun için en iyisi evlilik

Anonymous said...

Erkekler için doğru bir söz onlar bir imparatorluktan çıkıp diğerine başlıyorlar :S :)

Anonymous said...

Sultan olmasını bilen, heryerde sultandır. Bazen bekar kalıp kendi kendinin sultanı olursun. Bazen de evlenip saltanat kurar, saltanatının sultanı yine sen olursun.Bazende senin bir sultanın olur. Tıpkı onun sultanının olması gibi. Sultan olmasını bilene...

Anonymous said...

İmparatorlukta emperyal bir amaç var ama.Nasıl olacak?-Tabii Sezar burada da zihniyetini yansıtmış;o ayrı- :-)

ladybird said...

sevgili ibn-i sina

imparatorluk evet ama imparatoriceye baglı bir saltanat... kadin erkegi rezilde eder vezirde demisler.. Tabi seninle demogojiye girecek degilim. rumuzuna bakacak olursak; bu konu senin bransina giriyor gibi:P baksaniza su rumuza, kendine guvenen buyursun HODRI MEYDAN :D

ladybird said...

sevgili gonul pinari,

Her sey zittiyla bilinir... bekarlığın cefasını cekmeden evliligin sefası surulmez..

ladybird said...

sevgili gulce,

erkek milletine rahat batiyor. mutlu bir saltanat surerken, sirf macera icin baska bir imparatorlugun hegomonyasina girerler.. fakat sunu da unutmamak gerekir ki, kedinin donup dolasip gelecegi yer samanliktir.

iki gonul bir olunca samanlik seyran olur amma, iki ciplak da olsa olsa bir hamama yakisir..

ladybird said...

sevgili kaf-nun,

bakin kaf-nun kardes ne guzel dile getirmis, bekarligin sadece bayanlara ait bir sultanlik oldugunu, siz hangi sultanin corap yikadigini gordunuz?
bekarlik sosyolojik acidan sultanlik gibi gozuksede isin felsefi yonune gelince, hangi filozof sultanlarin neden corap yıkamadigi uzerine yorum yapabilmis ?

enayiymis be platon.. bir icsin de gorsun ( evlilik sarabindan ) ne felsefesi varmis su hayatin... anlasın gecmisi kinali dunyanin kac bucak oldugunu..

ladybird said...

sevgili dervish,

nerde bu imparatorluk ? nerde bu devlet ? nerde bu millet ?

ladybird said...

sevgili anonymous

soz konusu imparatorluk; osmanli gibi sonunda somurgeye ugrayan degil, osmanli gibi kollarini sevgiliye acandir..

hem evlilik dahil hayatin rotasi sezara-mezara gore degil, Allah ve resulunun (s.a.v.) istegi dogrultusuna gore cizilmelidir..

Anonymous said...

sezar evliliği düşünmediği zamanlarda milletin diline düşmemek için "bekarlık sultanlıktır" diye bir yalan uydurmuş... sizde buna inandınız yani öyle mi ? :) sonra pot kırdığını fark edince ikinci bir yalan daha uydurmuş... evlilik İMPARATORLUKTUR ! bence bu sezar yalancının tekidir :) siz buna da inandınız yani öyle mi ? :)arkadaşlar tescilli bir bekar olarak konuşuyorum; inanın bekarlığın sultanlıkla hiç alakası yok...
bakıyorum da konu bekarlığın sultanlığından, taa osmanlının son demlerine, emperyalizmden feminizme kadar uzanmış gidiyor :) tut tutabilirsen... zaten insan kendi başına kâinatın sultanı değil midir ? arkadaşlar bakın altını çizerek üstüne basarak söylüyorum... ! tescilli bir bekar olarak konuşuyorum; inanın bana bekarlığın sultanlıkla hiç bir ilgisi yoktur.. olsaydı zaten sultan mehmetten sonra ben sultan olurdum :) şairin de dediği gibi ;
"Sen İstanbul’ musun ki fetih için Fatih’i arıyorsun,
Ben Fatih oldum, dayandım surlarına yanıyorsun,
Şimdi içinden çok zor, nasıl fetheder diye soruyorsun,
Sen rüyadasın, uyan artık, kendini İstanbul sanıyorsun."
bu mısralar bekarlığı sultanlık zannedenlere değil, kendi şahsıma söylediğim mısralar fakat isteyen üzerine alınabilir tabii ki :)
zaten Yaratıcı insanı kendisine muhatap seçmiştir... bir insan için en büyük sultanlık, imparatorluk, saltanat vs, bunun idrakine varabilmektir... asıl Sultan'ın gizli hazinelerinin anahtarı da burada saklıdır zaten... "biz emaneti göklere, yere ve dağlara teklif ettik, hepsi de onu yüklenmekten kaçındılar ve ondan korktular. insan ise onu yüklendi. gerçekten insan çok zalim, çok cahildir" - ahzap sûresi 72.ayet -
gök, zemin, dağ vs hepsinin korktuğu ve çekindiği bu kutsal emaneti taşıyabilen insan, zaten kâinatın sultanı, efendisidir. bu da Allah'a iman etmekle gerçekleşebiir. çünkü "iman insanı insan eder, belki insanı sultan eder" ve "hakiki imanı elde etmiş kişi kainata meydan okuyabilir" (BSN)
uzun lafın kısası arkadaşlar, evli çiftler için hayat müşterektir... bekar tekler de varsın altta kalmamak için sultanlık yalanına sarılsınlar :)

Suat Saygın said...

Kaf-nun'a katılıyorum. En azından benim için bekarlık tam bir kargaşa. Ev işlerinden anlamadığım için olabilir bu:))