Monday, February 12, 2007

kelebek ruh..

ask varligin en esasli ve ayni zamanda en sirli sebebidir
Allah insanda kendi varligina karsi duyacagi derin alakadan oturu alemleri yaratti
asik Allah'in eserlerini temasa eder, cosar, dalar ve vuslat arar..

neyin vuslatini arar ?

gercek sevgiliye kavusmayi, tabi bu arada sevgiliye goturen varliklarida
sevmeyen insanin insanliktan nasibi yoktur
ask Allah tarafindan armagan edilen isitan bir kanattir
gercek olana ulasmak icin ruhun kelebeklesmesi lazim

bu cetin bir yolculuk, bense o kanatlarla nasil kelebek olabilirim ki?

asik yoldakilere takilip kalirsa sevdim sandiklarindan uzaklasir.. her vuslat aciya donusur.. hayat bir ulasilmazin arkasinda tukenir gider..

2 comments:

Anonymous said...

Eskiden evlerimizi aydınlatmak için gaz lambaları kullanırdık Hava karardığı zaman babam 7 numaralı gaz lambasını duvardan indirir, önce bir çubuğa sarılmış yumuşak bir bezle camını siler, sonra fitilini makasla düzgün bir şekilde keser, gazını da kontrol ettikten sonra fitili tutuşturur, camını takarak duvardaki büyük çiviye itina ile asardı.
Bir müddet sonra lambanın etrafında küçük kelebekler belirirdi. Sıcak camın çevresinde hızla dönen bu küçük canlılar, biraz sonra kendini kaybederek kamakazi pilotları gibi lamba camının dar boğazından dalışa geçerlerdi. Ne var ki, fitilden çıkan ateş, zar kanatlı hayvancıkların kanatlarını kavurur, camın içine cansız uzanırlardı.
Hep düşünürdüm, “ bu kelebekler göz göre göre kendilerini niye ateşe atıyorlar diye. Sonra anladım ki bazı şeyler için ateşe atlamak bir zevk ve saadetmiş. Işığa gönlünü veren pervane, onun ateşine bakmadan kendini ışığın kucağına bırakıyor. Bedeni kavrulup kül olurken, ruhu en yüksek saadet saraylarında mutluluğu yudumluyor olmalı.
Aşk deyince yanmak akla gelmeli. Bunu belki de en güzel ifade eden Yunus Emre olmuştur. “HAMDIM, PİŞTİM, YANDIM” diyerek aşkın aşamalarını anlatmıştır.
Rabbim isteyenlere ilahi aşkın ateşinde yanıp pişmeyi nasip eylesin……….

güzel için... said...

aşığın yoldakilere takılmayacak kadar aklı başındaysa aşık sayılır mı? :) bu zor bir şey. aşkına yaklaşmak da çok büyük bir rahmet galiba...yaklaştıkça AKLI BAŞINA ERİYOR İNSANIN... :) insan herşeyde bekayı arzularken aşk-ı bakiye olan özlemi ziyadeleşiyor... rabbim aşkımızı ziyadeleştirsin. gölgeleriyle imtihan etmesin. gönlünüze, elinize sağlık. selametle...