Saturday, December 31, 2005

Kirmizi Helikopter Ne ola?



Bu helikopterde neyin nesi demistim ilk gordugumde, sonradan anladim olayi..Annemlerin evinin onunde cimenlik acik buyuk bir alan var..sokagin kosesinde de bir bar..barda adamin biri dusmus yaralanmis, 999 acil servisi aramislar..bu helikopter de dr ile acilen olay yerine gelmis..yere konarken gurultu ses nedeniye kardesim balkona firlamis ve goruntuyu yakalamis..
Londra'da acil servis arandiginda ambulanslar cok kisa bir sure icerisinde olay yerine yetisir..son zamanlarda bu helikopterler de aktif gorunuyor..servislerini daha iyi sunabilme adina calisma yapiyorlar..kara yolu ile baska bir ambulansta olay yerindeymis..acil servis dedigin boyle olmali iste..insaaAllah memleketimizde de bu sahneleri goruruz yakinda...

4 comments:

tahin said...

Bir de bizim millet ambulanslari taksi niyetine kullanir ki, o da ayri bir yazi konusudur:)

ladybird said...

Bir de bir de trafik oldugunda ambulans yolu actiginda bizimkiler pesine duser hizli gidebilmek icin:))
Burada trafikte polis/itfaiye/ambulansin ulasim sorunu olmuyor en azindan..otobus seritlerinin ayri olmasi cogu zaman ise yariyor..

ladybird said...

bir kac cocuk meraktan helikopterin etrafina dolmus resimde de goruldugu uzere..kardesimin anlattgina gore dr ve gorevliler gayet sakin tavirla yanitlamislar sorulari..biz de olsa kesin tersler kizarlardi.."evinizin onune konan helikopter gormediniz mi hayatinizda?".... gibi:P

Bâd-ı Sabâ said...

"otobus seritlerinin ayri olmasi cogu zaman ise yariyor"

Nowadays.. in Istanbul, a Bus Type which is known as Metrobüs started working.. This may be a bit helpful for Istanbul's traffic snarl.

Link: http://www.ibb.gov.tr/

...

"insaaAllah memleketimizde de bu sahneleri goruruz yakinda..."

In many years, we already see these scans on TV news.. generally; when a soldier is killed by a terrorist, in the East Anatolia.

As a result, no doubth; We may say that, our country Turkey is developer than yours..

a Tragicomical life,

...

"evinizin onune konan helikopter gormediniz mi hayatinizda?"

You're absolutely right, Ladybird :D

...