Friday, September 26, 2008

Jumuaah Mubarak‏

Ramazani huzur icerisinde geciriyorsunuzdur insaallah. Iste sonuna geldik bile, nasil gectigini anlamadan.

Peygamber efendimiz s.a.v. Ramazanin son on gunu girince ibadetlerini yogunlastirirdi. Bizim tek ornegimiz olmasi nedeniyle biz de her zamankinden daha fazla ibadet etmeliyiz. Eger camide inzivaya cekilip gecelerimizi ibadetle geciremiyorsak kendimiz ve yaraticimiz icin evde yarim saat ayirabiliriz. Normalde bir oturusta muhtesem kitaptan iki sayfa okuyorsak dort sayfa okuyabiliriz. Unutmamali, belki bu mubarek gunleri tekrar gorecek kadar uzun yasamayiz. Kesin olan bir sey varsa o da ‘bu an’ bize asla geri donmeyecek..

“Yere göğe sığmam, mü'min kulumun kalbine sığarım” diye buyuran yuce yaraticimiz insanin kalbine ne kadar onem verdigini acik bir sekilde belirtmis. Bu nedenle insan kalbi de yalnız ve yalnız Ona yonelmekle ve Onunla olmakla huzura erebiliyor. Kur'an-ı Kerim'de, “Dikkat edin! Kalpler ancak Allah'ın zikri ile mutmain olur, huzura kavuşur!” (Ra'd Suresi, Ayet:28)"

Geceniz mubarek olsun.

The wisdom of teaching forgiveness
'Verily the Prophet (SAW) order people to seek forgiveness after endeavouring hard in worship during Lailatul Qadr and the last Ashara. This is becase the people of knowledge (Maarifa), despite endeavouring hard in actions, would never look at themselves or their deeds and words but would turn towards their Lord as sinners.' (Lataaif ul Muaarif).

3 comments:

Anonymous said...

Mübarek Kadir geceni tebrik ederim.

Anonymous said...

Mübarek Kadir geceni tebrik ederim.

suveyda said...

bayramın mübarek olsun balböceğim.
seninle konuşulmaz ama bayramdır ne yaparsın:)