Tuesday, September 30, 2008

Eid Mubarak

Bayramimiz mubarek olsun..


May the wondrous sprit of eid with its happiness and peace brings joys to all who is celebrating..

Friday, September 26, 2008

Jumuaah Mubarak‏

Ramazani huzur icerisinde geciriyorsunuzdur insaallah. Iste sonuna geldik bile, nasil gectigini anlamadan.

Peygamber efendimiz s.a.v. Ramazanin son on gunu girince ibadetlerini yogunlastirirdi. Bizim tek ornegimiz olmasi nedeniyle biz de her zamankinden daha fazla ibadet etmeliyiz. Eger camide inzivaya cekilip gecelerimizi ibadetle geciremiyorsak kendimiz ve yaraticimiz icin evde yarim saat ayirabiliriz. Normalde bir oturusta muhtesem kitaptan iki sayfa okuyorsak dort sayfa okuyabiliriz. Unutmamali, belki bu mubarek gunleri tekrar gorecek kadar uzun yasamayiz. Kesin olan bir sey varsa o da ‘bu an’ bize asla geri donmeyecek..

“Yere göğe sığmam, mü'min kulumun kalbine sığarım” diye buyuran yuce yaraticimiz insanin kalbine ne kadar onem verdigini acik bir sekilde belirtmis. Bu nedenle insan kalbi de yalnız ve yalnız Ona yonelmekle ve Onunla olmakla huzura erebiliyor. Kur'an-ı Kerim'de, “Dikkat edin! Kalpler ancak Allah'ın zikri ile mutmain olur, huzura kavuşur!” (Ra'd Suresi, Ayet:28)"

Geceniz mubarek olsun.

The wisdom of teaching forgiveness
'Verily the Prophet (SAW) order people to seek forgiveness after endeavouring hard in worship during Lailatul Qadr and the last Ashara. This is becase the people of knowledge (Maarifa), despite endeavouring hard in actions, would never look at themselves or their deeds and words but would turn towards their Lord as sinners.' (Lataaif ul Muaarif).

Sunday, September 14, 2008

Gun Batimi Yuruyusu

Merhaba.


Yazmaya baslamadan once bu aksam iftar oncesi duzenlenmis programdan bahsetmek istiyorum.

Muslim Aid ve Oxfam bagis kurumlari Londra merkezde bulunan meshur parklarda yuruyus ve sohbet duzenlemis. Merkez camide lezzetli bir iftar ile sonuclanacak bu guzel programi duyup katilmamak olmaz. Gun batimi yuruyusunun amaci dunya genelinde bulunan fakirlere yardim etmek. Ayrica yuruyus esnasinda yeni arkadaslar edinmek icin firsat doguyor.


Yuruyus icin belirlenen yol dort buyuk kraliyet parktan geciyor - St James's Park, Green Park, Hyde Park ve Regents Park. Gun batiminda ise Londra merkez camide cok lezzetli bir iftarda bulusulacak. Toplanan yardim parasi cesitli yemek ve projelere gidecek. Kendi zekat, evde biriken sadaka yahut sponsor yardimlari ile kisi basinin 50 pound vermesi bekleniyor. Farkli inanclardan insanlarin da katilabilecegi bu guzel dusunulmus, sosyallesme ve yardimlasma imkani sunan yuruyuste bulusmak uzere..


Hayirli Ramazanlar.


Tarih: Sunday 14th September 2008
Saat: 5.00 pm - 8.00 pm
Bulusma Yeri: Victoria Embankment Gardens, Villiers Street, Embankment,
London, WC2N 6NJ


Daha fazla bilgi icin;

Tel: 020 7377 4200

Site icin tiklayin