Tuesday, April 24, 2007

Klasik muzik esliginde..



Sunday, April 15, 2007

Ben beklesem, Sen gelmesen...


“Payın sadası gelse de sen hiç gelmesen
Men dinlesem kıyamete dek, vuslat istemem
Bulsam izinle semtini, ol semte ermesem
Aşsam zamanı hasretin encamı gelmeden.”

İ. Hami Danişmend

Foto; Temmuz 2006 Ekinlik Adasinda cep tlf. ile cekildi..

Friday, April 13, 2007

Epilogue&Epping

Gitmek; sessizligin sesini acip, gurultunun sesini kismaktir diyor yazar.



Ben de bu aralar surekli ormana gidiyorum. Firsat buldukca kendimi ucsuz bucaksiz sinirsiz yesilin arasina atiyor kus civildasmalari ve ruzgarin sesi ile ruhumu dinlendiriyorum.. Cicekleri acmis agaclar, yemyesil cimenlerden akan sukunet ve huzur hic bitmesin istiyorum..Bol bol hayal kuruyor; kus olup ucmak, ruzgar olup esmek istiyorum..



Bugun ormandan sonra civarinda bulunan kamp bolgesini gezdim. Gunluk karmasa ve kargasadan uzak rahatlatici bir ortamda yurudum.









Huzur bulmak icin 40 dk direksion sallayarak geldigim bu parkin icinde surekli yasayan bu guzel eve sahip insanlar mutlu&huzurlu mudur acaba ?

Orman icerisinde boyle bir evde yasamak isterdim..





Sevgisizlikten kurumus..

Bu agac cok mutsuz gozukuyor.. Bulutlar aglasa da bu dallar sevgililerine kavussa.. kavussa da yapraklari ile doya doya muhabbet etse, sevisse..


Hayirli Cumalar

"God is the light of the heavens and the earth. The likeness of divine light is as a niche with a lamp inside; the lamp is in a glass; the glass is as if a shining star, lit from a blessed olive tree, neither of the East nor of the West, its oil nearly luminous even without fire touching it. Light upon light: God guides whoever God will to divine light; and God gives people examples. And God is cognizant of everything".

Allah göklerin ve yerin nurudur. O'nun nuru içinde bir kandil bulunan bir oyma hücre misalidir. Kandil, bir sırça içindedir. Bu sırça sanki inciden bir yıldızdır; ne doğuya, ne de batıya nisbet edilen mübarek bir zeytin ağacından tutuşturulur. Onun yağı hemen hemen ateş dokunmasa bile ışık verir; nur üstüne nur! Allah, dilediğini kendi nuruna yöneltir ve insanlara birçok misaller verir. Allah, herşeyi bilendir. (Nur 35)

Thursday, April 12, 2007

personality test

Here is the Myers Briggs personality test I mentioned before. It's a great test because you can do it online ;) Results are usually really spot on and very revealing. If you're interested, you can do it at humanmetrics.

In the second paragraph it says 'Jung Typology Test' click on the link to take the test. It will give you a four letter code which is what your personality type is. There are some descriptions on there but I find the ones at personalitypage a lot better and more detailed.

Do inform me of your results pls ;)

Ohh by the way my profile was very accurate :D

Bilgi: Yukarida linkini verdigim kisilik testi 72 tane ingilizce sorudan olusmaktadir. Tercume etmesi uzun surecegi icin ingilizce yayinlamayi uygun gordum.

Tuesday, April 10, 2007

Evening of Inspiration 2007


Dun aksam kardesim ile Islamic Relief tarafindan duzenlenen "Evening of Inspiration" programina katildik. Bagimsiz bir kurulus olan Islamic Relief 1984 yilinda Dr Hany El Banna tarafindan Uk'de kuruldu. O zamandan beri uluslararasi hizmet ve yardimlarina devam ediyor. Dogal felaket ve acil durumlarda yardim disinda irk, cinsiyet ve din gozetmeden yerel topluma da ekonomik ve sosyal gelismesinde yardimci olmaktadir.

Islamic Relief dort ana alanda hizmet sunuyor;

- Emergency Relief, Development, Orphans, Waqf

Islamic Relief'in misyonu; dunyadaki fakir ve istirap ceken insanlarin acisini hafifletmek. "Whoever saved a life, it would be as if he saved the life of all mankind" Qur'an 5:32

Evening of Inspiration her yil farkli sehirlerde duzenleniyor. Bu programlarin amaci dunya capinda bulunan fakir ve yetim cocuklara yardim toplamak. Easter bayramina denk gelen hafta sonu ve bank holiday pazartesi olmasi nedeniyle konsere katilim coktu. 3000 kisinin izledigi programda katilimcilardan £ 135 bin toplandi. Bu sadece Londra'da duzenlenen konserde toplandi ki diger sehirlerde de buna benzer rakamlar bagislandigini duydum. MasaAllah diyorum.. Gercekten sevindirici bir rakam. Dun gece once £ 10 bin, £ 5 bin, derken herkesin gucunun yettigi miktarda 100 pounda kadar bagis yapabilecekler saptandi. Formlar dolduruldu. Tekbir sesleri ile bagista bulunanlar icin dua edildi. Ogrendigime gore Islamic Relief dunya capinda 20 bin yetim cocuga yardim ediyormus.

Anne, baba, kardeslerimiz, teyze, amca, dayi, anneanne, dede, babaanne, kuzenler vs ile birlikte kalabalik aile ve akraba cevresinde buyuyenlerin cok kismetli oldugunu dusunuyorum. Ne kadar sukretsek azdir. Ancak butun bu saydigimiz insanlarin sevgisinden mahrum yasayan pek cok cocuk var bu dunyada. Savasta, hastaliktan dolayi yahut farkli nedenlerden anne baba, ailesini kaybetmis cocuklar mevcut dunyamizda. Dun aksam izledigim sinevizyon gosterileri ve canli konusmalardan cok etkilendim. Artik tv'de izlediklerimizden etkilenmiyor uzuntu duymuyoruz. Gorsel olarak alisinca kalbimiz de rahatsiz olmuyor.. yetim cocuklar ve anneleri tarafindan yazilmis mektuplari dinleyince icim bir tuhaf oldu.. Onlara maddi destekte bulunarak daha komforlu yasamalarini saglamiyoruz. Hayat ile olum arasinda kalmis insanlari kurtariyoruz. Dunyanın bir ucunda ayagına diken batan bir musluman kardesimizin acisini hissetmemiz gereken bir dinin mensubuyuz. Ama musluman kardesler olarak tek vucut olamiyoruz. Duyarli davranamiyoruz. Kis uykusundan uyanamiyoruz.. Gunde bagislayacagimiz £1. fakir ulkelerde yasayan bir cocugun hayatini kurtarabilir.

Program kurani kerim acilisi ile basladi ancak ilk kismi kacirdik. Merkeze normalde araba ile gitmiyorum fakat dun tatil olmasi nedeniyle congestion charge da yok diye toplu tasit ile ugrasmak istemedim. Tam Royal Albert Hall'un bulundugu yola girecektim ki polis ordusu ile karsilastik. Meger bir kac kisi tabanca ile vurulmus ve yol kapanmis. Siyah taksi soforune alternatif gidebilecegim yol sordum. "teror ataklarindan dolayi gidemezsiniz" diye sert bir sekilde yanit verdi. Her gordugun silahli saldiriyi teror atagi, her gordugu musluman terorist sanma amcacigim.. Yolun kapanmasi ile binaya arama ve bulmamiz uzadi.

Salona girip atmosferi gorunce disarida yasanan stres aninda unutuldu. Sahneye yakin sol tarafta bulunan balkonlardan birinde yerimizi aldik. Ilk sahne alan sanatci Hamza Robertson idi. Ardindan Imad Rami cikti sonra Zain Bhika ile Dawud Wharnsby birlikte duet yapti. Mo Amer Texas'da yasayan Filistin asilli komedyen. Henuz yeni evlenmis olan Amer bayanlarin erkeklerden daha zeki oldugunu vurguladi :D Diger ilgimi ceken soz ise (kimin soyledigini hatirlamiyorum) "If you educate one man you will educate one person. If you educate one woman you will liberate the whole nation" yani "eger bir erkegi egitirsen bir insan yetistirmis olursun. Bir kadin egitirsen butun ulusu kurtarirsin" :) ilk duydugumda bayan olarak feminist bir yaklasim oldugunu dusundum. Hem kadin hem de erkege sorumluluk dustugunun bilincinde olmali ve duzgun insan yetistirmek icin caba gostermeli.. Komedyenimiz Amer'in youtube da yayinlanmis sokak roportajlarini izlemistim daha once. Dun gece roportaj esnasinda aldigi cevaplardan bahsetti biraz. Dinlemeniz icin yayinliyorum. Cevaplar cok komik.

Son olarak outlandish sahne aldi. Yani ortaligi yikti :P Ahh ahh cep telefonu ile boyle bir ortama gidersen ancak asagidaki fotograflari cekersin. (Acilen kendime dijital kamera alacagim) Seneye youtube de izletirim cektigim goruntuleri insaAllah. :)

Outlandish grubundan Isam uzun beyaz entarili olan. Kendim uzun goruntu alamadigim icin Youtube dan bir sarkisini ekliyorum.



Seneye tekrar unique bir gecede bulusma temennisiyle..

Sunday, April 08, 2007

Where we walk






There are two reasons for why we walk,


We either are walking away from something


Or we are walking towards something.



There’s a big difference between the two.








I read this on spasmicalyperfect's page.

Friday, April 06, 2007

hayallerim yele dondu / balonlarim file dondu

Kaybettigim ucan balonum fil olarak bana geri dondu :P
Heh heh

Jumuaah Mubarak

"O you who believe! Seek help in patience and As-Salah (the prayer). Truly, Allah is with As-Sabirin (the patient" (Baqarah, 153)

The Virtue of Patience and Prayer
After Allah commanded that He be appreciated, He ordained patience and prayer. It is a fact that the servant is either enjoying a bounty the he should be thankful for, or suffering a calamity that he should meet with patience. A Hadith states:


"Amazing is the believer, for whater Allah decrees for him, it is better for him! If he is tested with a bounty, he is grateful for it and this is better for him; and if he is afflicted with a hardship, he is patient with it and this is better for him" (Muslim).

There are several types of Sabr - patience: one for avoiding the prohibitions and sins, one for acts of worship and obedience. the second type carries more rewards than the first type. There is a third type of patience required in the face of the afflictions and hardships, whic is mandatory, like repentance.

Abdur Rahman bin Zayd bin Aslam said, "Sabr has two parts: patience for the sake of Allah concerning what He is pleased with (i.e acts for worship and obedience), even if it is hard on the heartand the body, and patience when avoiding what He dislikes, even if it is desired. those who acquire these qualities will be among the patient persons whom Allah shall greet (when they meet Him in the Hereafter; refer to Surah Al Ahzab 33:44), Allah willing. (Ibn Abi Hatim)
(Tafsir Surah Baqarah - Ibn Kathir).

Thursday, April 05, 2007

Sen Türkü Yak Ben Mermi

gökten zembille inen sadece aşktır
ve ölüm daha şık durur bronz bir tende
her daim sıfır kilometre bir gün var önümüzde
gir ve ortalığı karıştır.

ah diyorum, ahı bilir misin sen
dünya dedikleri gömgök bir yatır
nereden bilmiş beni, röntgeni icad eden
otuz yıl yaşadım elde var sıfır.

git ve körünü öldür, bitsin artık nazları
şoförlerin kurşunlanması gibi bir takım tabelaları
iştah kabartan ne varsa işte onları
vurmak, her insana yakışır.


dünya küçük demişlerdi, nerdesin
kuyruğunu bırakması gibi bir kertenkelenin
kim böyle orta yerde bırakır
ve yazmaz bir kaç satır.

bana günahtır,
nereye gidersem orası senin yurdun
çünkü aklımdan çıkmıyorsun.


Ibrahim Tenekeci (Guzellik Uykusu)

Sunday, April 01, 2007

kaybedilen..

Photo taken by my friend Bob

1 Nisan şakasının kökeni nedir?

1564 yılında Fransa kralı IX Charles, yıl başlangıcını Ocak ayının birinci gününe aldı. Daha önce Avrupada yaygın olan yıl başlangıcı Mart 25 idi. O zamanki iletişim şartlarında IX Charles'in bu kararı fazla yayılamadı. Duyanlar ise protesto amacıyla eski adetlerine devam ettiler.1 Nisan'da partiler düzenlediler. Diğerleri ise onları Nisan aptalları olarak nitelendirdiler. 1 Nisan'a bütün aptalların günü adını verdiler. Bu günde diğerlerine sürpriz hediyeler verdiler, yapılmayacak partilere davet ettiler, gerçek olmayan haberler ürettiler. Yıllar sonra Ocak ayının yılın ilk ayı olmasına alışılınca, Fransızlar 1 Nisan gününü kendi kültürlerinin parçası görerek devam ettirdiler. Oradan da bütün dünyaya yayıldı.