Monday, January 29, 2007

Aşurenin mânâsı, “nurlu yaşamak” demektir.

Aşure Günü Duası

“Allahumme mâ amiltü min amelin fî hâzihis-seneti mimmâ neheytenî anhü ve lem terdahû ve lem tenhehû, ve hamilte annî ve afevte ba’de kudratike alâ ukûbetî ve deavtenî ilet-tevbeti ba’de cür’etî alâ ma’sıyyetike,
Allahümme innî estağfiruke minhü fağfirhü lî, ve mâ amiltü fîhâ mimmâ
terdâhü ve ve’adtenî aleyhis-sevâbe, fetekabbelhü minnî velâ takta’ racâî minke yâ kerîmü.”

Meali:

“Allah’ım bu sene içerisinde işlediğim ve beni sakındırdığın şeylerden sakınmadığım, razı olmadığın ve hoşlanmadığın şeyler işledimse beni affeyle. Bana yüklediğin vazifelerden dolayı beni affettin ve beni tevbeye çağırdın, çeşitli günahlar yaptıktan sonra tevbemi kabul buyurdun. Allah’ım Sana istiğfar ederim, Senden bağışlamanı isterim. Beni bağışla, razı olduğun amellerden işledimse bana vaad ettiğin sevabı benden kabul et. Umudumu Senden kesme Kerîm olan Allahım.”

hava durumu

Bugun Londra'da hava parcali bulutlu, yer yer gunesli gececek..

Friday, January 26, 2007

bes bilinmeyenli ladybird

suveydacigim beni yarim yamalak mimlemis.. :P onun guzel hatiri icin 5 madde halinde hakkimda bilinmeyenleri yazmam gerekiyor. ermm hmm hummmm kem kumm.. :P

1) hic bilinmeyen sirlarimin bilinmesini istemem..

2) her dogruyu soylemem dogru degildir..

3) çok hizli araba kullanirim, trafikte yanimdan gecmeyin (bu ozelligimi bilen varsa bilmeyene soylesin :P :)

4) uzman terapist olabilmem icin toplam 70 seyans terapi almam gerekiyor. ihtiyacı olanlar şimdiden yer ayirtsin. iki seans alana ucuncu bedava boyle de bir kampanyamiz var.. :D

5) icinde çok guzel hayaller olan valiz ticareti yapiyorum..

okuyucularimin arif oldugunu dusunerek cevaplari kisa ve oz yazdim.

mimlemek istediklerim ise; gonul pinari, Feyzacigim ;), nelly, monaruz, ay, rosygarden, ayse ve guzellik uykusu. :0)

hurmetler efendim..

Thursday, January 25, 2007

Jumuaah Mubarak- some thoughts

Abdullah ibn Haarith (RA) said, "I have never seen any one who smiled more then Allah's Messenger (SAW)."

Be that person

Be one
As people weep your twinkling eyes will reveal a smile

Be one
A perfume seller leaving behind their sweet scent

Be one
To whom every person feels that they are foremost

Be one
Even if people judged the cover they wouldn't get the first letter

Be one
Whose actions always speak louder than their words

Be one
Who in utter exhaustion never tires

Be one
Who changes the world whilst it sleeps

Be one
Whose hands are in every hearty pie, left unfinished for novices

Be one
Whose obedient head has graced the soils of the world, leaving behind its fervent reciprocation

Be one
Whose wealth reaps the rewards of the hands it has grazed

Be one
Who makes utter devotion be questioned for its innocence

Be one
Who makes everyone feel like the precious creation of God that they are

Be one
Whom everyone is enriched by and empty without

Be one
Who creates endless ripples in a sea that does end [S.R]

The Prophet (SAW) is the best example of this. Look to his life, learn from it and live it. And, choose your companionship according to this lofty character, indeed, it will shape you too.

Please make duaa for all of those going through hardships.


Verily, with every difficulty, there is ease. Truly, with every difficulty there is ease. Surah Nashr , 5-6

huznu hayatindan kovmaya calisanlara..

"Bir evde oturulmadigi zaman harabe oldugu gibi, bir kalpte de eger huzun yoksa, o kalb harabe demektir." Malik b. Dinar

Thursday, January 11, 2007

Jumuaah Mubarak

"you are not a charity, nor political party, nor a body of positivist with limited purposes. You are a new soul going through the whole Ummah, reviving it by the Qur'an. You are a new light spreading to remove the darkness of materialism, through knowing Allah. You are a loud voice resonating the message of the Messenger, God's peace and blessings be upon him. It is fair and right to feel that you carry that burden, which people deserted." At this point the Imaam raised his voice and said: "Do not give up hope, as despair is not of the Muslim character. Today's facts are yesterday's dreams. And today's dreams are tomorrow's facts. Still there is a plenty of time ahead of us...”

Al Shaheed Imaam Hassan Al Banna (rah)

Wednesday, January 10, 2007

BIZIM ELLER


Memleket deyince herkes eski hayatindan bir kesit yazarak anilarini anlatiyor. O gunlere duydugu ozlemini dile getiriyor. Demek ki bugun bir cok insan memleketinden ayri yasiyor. Onun icin hep gozler arkada, gonuller hatiralarda dolasiyor. Ben de eski gunlere ama eskimeyen hatiralara donerek duygularimi ve dusuncelerimi paylasmak istiyorum.

Biz de bir cok katilimcilar gibi koy kokenli oldugumuz icin, hayatimizin turfanda yillari koyde gecti. Toprakla ic ice buyuduk, derelerde akan sularla birlikte yuruduk, otlarla ve cimenlerle kaynastik, koyunlarla ve kuzularla oynastik...

En cok agaclarla dost olduk. Onlar ne vefali arkadastilar oyle? Yapraklarini dokup dallarini kirsak da, bize hic darilmazlardi. Yine her bahar ciceklerle suslenirler, sonra yesil yapraktan fistanlarini giyerler, daha sonra da dallarinin eli ile bize taze meyve ikram ederlerdi. Biz de dallarina salincaklar kurar, onlarla oynamak suretiyle dostlugumuzu gosterirdik. Bir agactan dusup bir yerimiz acisa, o agacin da bize acidigini bilirdik.

Koylerin en meshur mekanlari ise, cesmelerdir. Onlar gece gunduz hic durmadan siril siril akarken, bize de civil civil bir hayatin guzelligini yasatiyorlardi. Yani saflik, sadelik, temizlik, duruluk, sicaklik veya serinlik deyince, hep koyumun yillar onceki halini hatirlarim.

Biraz da arefe ve bayram gunlerinden bahsetmek istiyorum. Bayramdan gunler once hazirliklar baslardi. Once evde genel temizlik yapilir, odalar kirecle badana edilirdi. Anne ve ablalar, kocaman cali supurgeleri ile avluyu bir guzel supururler, sonra da guzelce islatirlardi. Islak topragin kokusu hala genzimdedir.

Buyuklerimiz, bayram sabahi cesmelerden zemzem akar derlerdi. Onun icin sabah ezanindan once testiyi bakraci kapan cesmeye kosardi. Biz cocuklarin da elleri kinalanir, saclari taranir, cici elbiselerimiz giydirilirdi. Sonra buyuklerin ellerini opmeye giderdik.

Bizim eller deyince, sadece kendi koyumu kastetmiyorum. Anadolu'nun her koyu bizim ellerdendir. Asagi yukari her yerde ayni guzellikler yasanmaktadir. "Orda bir koy var uzakta" diyorsak, o hepimizin koyudur. Turkusuyle, agidiyla, halayi ile horonu ile hep bizi ifade eder, hepimize hitap eder.

Ama ben bizim elleri daha fazla ifade edemiyorum. Buna klavyemin gucu yetmiyor. Ne yapayim iyi bir yazar degilim. Diger yazar arkakaslarin guzel yazilarini kendim yazmis gibi hepsi ile iftihar ediyorum. Benim de bu aciz ifadelerimi bu sekilde kabul etmelerini istirham ediyorum.

"BIZIM ELLER NE GUZEL ELLER" diyerek yazimi noktalarken, vatanin her karis topragini bizim eller olarak kabul ettigimi ifade etmek istiyorum.

Evet, ben de gecikmeli de olsa, bizim ellerden bahseden bir yazi ile Cinaralti odevimi yapmaya calistim. Boylelikle guzellik uykusunun dilinden de kurtulmus oldum :)
Surc-u lisan ettik ise affola efendim.

Foto: Harmankaya

Tuesday, January 09, 2007

Wednesday, January 03, 2007

Kisa kisa

1) Hiz meraklilarina gecit vermemek icin hiz kameralarina ek olarak yeni sistem uygulanacak. Yeni yil itibariyle hayata gecirelecek yeni uygulamada trafik polisleri surekli tasiyacaklari hiz tabancalari ile her an her yerde hiz limitini asan suruculeri tesbit ederek cezalandiracak..

2) Ayrica yeni yil ile birlikte Ingiltere’de surus ehliyeti almak zorlasacak. Zaten zordu..

3) Geçtiğimiz hafta başlayan yeni yıl indirimleriyle (%70) birlikte, tüketicilerin 3 milyar sterlin tutarında bir harcama yapması bekleniyor.

4) Haringey’deki kütüphaneler yenileniyormus. Ne mutlu..